BiH
0

Ivanić: Neće biti vanrednih izbora

SRNA
Mladen Ivanić
Mladen Ivanić
Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Mladen Ivanić izjavio je danas da ne vjeruje da će zbog nemogućnosti postizanja dogovora među liderima šest političkih partija o formiranju Vijeća ministara BiH biti održani vanredni izbori.

Ivanić smatra da se u Parlamentarnoj skupštini BiH ne može obezbijediti parlamentarna većina koja bi izglasala zakon o njihovom održavanju.

"Ukoliko bi zakon bio donesen to bi značilo da vladajuće partije same sebe kažnjavaju, a one to neće uraditi", rekao je Ivanić tokom posjete Prijedoru, ocjenjujući da su male mogućnosti  da se u ovom mandatnom periodu  formira Vijeće ministara.

Ivanić je rekao da je protivnik formiranja trećeg entiteta u BiH, jer smatra da bi to išlo na štetu RS.

Lider PDP-a danas u Prijedoru prisustvuje seminaru Partije demokratskog progresa na kojem će se govoriti o pripremama za predstojeće lokalne izbore.

"Prilikom mog boravka u Velikoj Britaniji i susreta sa Davidom Cameronom dogovoreno je da će Konzervativna stranka, sa kojom smo uspostavili prije deset godina saradnju, podržati našu partiju i jedan od oblika te podrške je današnji seminar na kojem će nam svoja iskustva prenijeti ključni ljudi koji su vodili kampanju pomenute stranke koja je na prethodnim izborima pobijedila u Velikoj Britaniji", rekao je Ivanić.