|

Ivanić: Neće biti vanrednih izbora

Ivanić: Neće biti vanrednih izbora
0
S
SRNA
19.11.2011. u 14:37
4
komentara
0

dijeljenja
Ivanić: Neće biti vanrednih  izbora Mladen Ivanić
Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Mladen Ivanić izjavio je danas da ne vjeruje da će zbog nemogućnosti postizanja dogovora među liderima šest političkih partija o formiranju Vijeća ministara BiH biti održani vanredni izbori.
Ivanić smatra da se u Parlamentarnoj skupštini BiH ne može obezbijediti parlamentarna većina koja bi izglasala zakon o njihovom održavanju.

"Ukoliko bi zakon bio donesen to bi značilo da vladajuće partije same sebe kažnjavaju, a one to neće uraditi", rekao je Ivanić tokom posjete Prijedoru, ocjenjujući da su male mogućnosti da se u ovom mandatnom periodu formira Vijeće ministara.

Ivanić je rekao da je protivnik formiranja trećeg entiteta u BiH, jer smatra da bi to išlo na štetu RS.

Lider PDP-a danas u Prijedoru prisustvuje seminaru Partije demokratskog progresa na kojem će se govoriti o pripremama za predstojeće lokalne izbore.

"Prilikom mog boravka u Velikoj Britaniji i susreta sa Davidom Cameronom dogovoreno je da će Konzervativna stranka, sa kojom smo uspostavili prije deset godina saradnju, podržati našu partiju i jedan od oblika te podrške je današnji seminar na kojem će nam svoja iskustva prenijeti ključni ljudi koji su vodili kampanju pomenute stranke koja je na prethodnim izborima pobijedila u Velikoj Britaniji", rekao je Ivanić.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...