BiH
0

Ivanić: Dogovor oko Vijeća ministara može završiti na teretu RS-a

FENA
Mladen Ivanić
Mladen Ivanić
Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Mladen Ivanić smatra da će se predstavnici najjačih stranaka jako teško dogovoriti o formiranju novog Vijeća ministara te ne vjeruje da će ubrzo biti pomaka u vezi s tim pitanjem.

Ivanić je kazao da je čuo da ima prilika da se postigne dogovor o formiranju Vijeća ministara te da bi po toj verziji HDZBiH predložio predsjedavajućeg Vijeća ministara, a SDPBiH ministra vanjskih poslova BiH, što bi, po njegovom uvjerenju, bila katastrofalna situacija za RS, posebno za SNSD.

“To bi značilo da se bitka za interese HDZ-a završila na teret RS-a. To bi za nju bila katastrofa”, kazao je Ivanić u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Međutim, i dalje smatra da su sve te priče “prazne bombice” koje se ubacuju da bi se predstavnici vlasti, koji su osvojili najviše glasova na izborima u BiH, na međunarodnoj sceni “predstavili kao kooperativni koji pokušavaju nešto uraditi” o pitanju uspostave vlasti.

Lider PDP-a je naveo i da se predstavnici vlasti ne brinu što godinu dana nije bilo pomaka u BiH te da to koriste da se u zemlji ne bi pričalo o bitnim stvarima, zapošljavanju, većim plaćama i penzijama.