{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ivanić: Investicijama omogućiti da se Srebrenica razvija

F
8.11.2015. u 11:18
11
17
Ivanić: Investicijama omogućiti da se Srebrenica razvija
11
Ivanić: Investicijama omogućiti da se Srebrenica razvija
Mladen Ivanić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić smatra da bi se na investicijsko-razvojnoj konferenciji "Srebrenica 2015", koja će u tom gradu biti održana 11. i 12. novembra, trebale dogovoriti investicije koje će omogućiti razvijanje te općine.
Potvrdivši da će prisustvovati tom skupu, Ivanić je za Fenu napomenuo da su ključni učesnici donatori i investitori, a jedan od najvećih bit će biti Vlada Srbije.

"Očito je da je predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izdvojio značajna sredstava i bio inicijator da se u ovaj posao uđe", rekao je Ivanić.

Navodi da će se vidjeti kako će se ponašati predstavnici drugih zemalja i njihovih ambasada u BiH.

"Mislim da će biti prikupljena određena finansijska sredstava koja će omogućiti da se u Srebrenici počne nešto događati. Ključ su investicije, jer ako bude privatnih investicija te opšteg ambijenta i podrške za te investicija i Srebrenica će krenuti da se razvija", dodao je on.

U Srebrenici je za 11. i 12. novembar zakazana investicijsko-razvojna konferencija, na koju su pozvani predstavnici i premijeri svih susjednih država i 30 ambasada u BiH, te Predsjedništvo BiH, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, premijeri entitetskih vlada i stotinjak vodećih investitora u BiH iz regije i šire.

Cilj skupa je da devastirani objekti budu stavljeni u funkciju, da investicije koje su u toku i koje su zaustavljene budu deblokirane poput Banje Guber, otvaranje i izgradnja triju novih pogona u Potočarima i mini industrijska zona u Skelanima, naveli su ranije lokalni zvaničnici u Srebrenici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: