{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ivancov: Rusija i BiH razmjenjuju informacije u oblasti sigurnosti

S
30.4.2015. u 08:18
0
Ivancov: Rusija i BiH razmjenjuju informacije u oblasti sigurnosti
0
Ivancov: Rusija i BiH razmjenjuju informacije u oblasti sigurnosti
Ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov izjavio je Srni da napad u Zvorniku potvrđuje činjenicu da terorizam predstavlja ozbiljnu prijetnju ne samo na globalnom nivou, već i za BiH, zbog čega bi trebalo preduzeti adekvatne mjere da bi bili spriječeni eventualni budući događaji slične prirode.
"Najoštrije osuđujemo teroristički napad u Zvorniku i izražavamo saučešće predsjedniku RS Miloradu Dodiku i porodici ubijenog policajca Dragana Đurića, a policajcima Željku Gajiću i Stevi Milovanoviću želimo brz oporavak", rekao je ambasador Ivancov.

On je podržao nadležne institucije i organe u borbi protiv terorizma, naglasivši da je opšta sigurnosna situacija u BiH stabilna i da nema neke neposredne opasnosti, ali da događaj u Zvorniku pokazuje da je neophodno preduzeti adekvatne mjere.

Govoreći o saradnji u oblasti sigurnosti Ruske Federacije i BiH, Ivanckov je rekao da je ona dobra i da postoje kontakti u smislu razmjene informacija.

"U kontaktu smo sa Ministarstvom sigurnosti BiH, Agencijom za istrage i zaštitu BiH i Direkcijom za koordinaciju policijskih tijela BiH. Naravno, postoje i kontakti sa MUP-om RS", dodao je Ivancov.

Policajac Dragan Đurić ubijen je u ponedjeljak, 27. aprila, u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, koji je izvršio Nerdin Ibrić (24) iz sela Sapna kod Zvornika.

Tom prilikom ranjeni su policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović.

Ibrić je ubijen prilikom razmjene vatre sa policijom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: