Saopštenje NDS-a
0

Istočna Ilidža: SDS i SNSD se svađaju oko čišćenja ulica

Piše: D. Tomić
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Da se bez uplitanja politike ne može ni u situacijama kada je zbog snijega i niskih temparatura proglašeno vanredno stanje, dokazuje slučaj na području opštine Istočna Ilidža, saopšteno je iz Opštinskog odbora Narodne demokratske stranke.

Oni navode kako je odluka Vlade RS da se mašine iz Banje Luke pošalju kao ispomoć opštinama istočnog dijela RS, koje su zavijane snijegom, podijelila lokalno stanovništvo opštine Istočna Ilidža.

"S obzirom na to da je SDS na vlasti u opštini Istočna Ilidža, a da je SNSD-ova vlast na nivou RS donijela odluku da se upute mašine za čišćenje snijega, u opštini Istočna Ilidža nastao je pravi sukob među stanovnicima po ulicama i po stranačkoj pripadnosti zbog odluke koja će ulica biti očišćena i koja vlast će očistiti snijeg", navodi se u saopštenju koje smo dobili.

U njemu je Opštinski odbor NDS-a Istočna Ilidža osudio, kako se navodi, zloupotrebu predstavnika SDS-a i SNSD-a u Istočnoj Ilidži, koji su uzeli sebi za pravo da radi jeftinih političkih poena u ovako teškoj situaciji, kada se vodi borba da se spasi svaki čovjek, bez obzira na nacionalno i političko opredjeljenje, prave zavade i podjele.

"NDS zahtijeva da se oba nivoa vlasti odreknu politikanstva i potrude se da građanima, zajedničkim snagama, olakšaju ovu veoma tešku situaciju", navodi se u saopštenju opštinskog odbora NDS-a, čiji je predsjednik Zoran Trapara.