Apel građanima da čiste snijeg
0

Veoma teška situacija u Istočnom Sarajevu i Kalinoviku

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Situacija na području svih šest opština koje čine Grad Istočno Sarajevo i opštine Kalinovik, koje su proglasile vanredno stanje zbog prirodne nepogode uzrokovane snjegom, veoma je teška.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Vinko Radovanović apelovao je na građane da pomognu u čišćenju snijega ispred svojih ulaza, jer radnici komunalnih preduzeća, i pored najbolje volje, mašinama ne mogu sve da očiste.

"Obišao sam objekat sportske dvorane čija je krovna konstrukcija oštećena usljed snježne nepogode. To je katastrofa koja se dogodila u cijeloj ovoj situaciji i nadam se da neće biti sličnih problema", rekao je Radovanović Srni, dodajući da nema informacija da je bilo šteta na drugim objektima.

Načelnik opštine Kalinovik Mileva Komlenović izjavila je Srni da su putevi na području opštine zavejani ali da nema većih problema kada je riječ o dopremanju hrane i higijenskih potrepština.

"Ključni problem je što imamo mašina koje su u kvaru, tako da nam je mehanizacija za čišćenje desetkovana. Nemamo za sada prijavljenih šteta na objektima ", rekla je Komlenovićeva.

Načelnik opštine Trnovno Goran Vujičić istakao je da je teško stanje u ovoj opštini, koja je juče proglasila stanje elementarne nepogode, te da je zbog snježne lavine u Krupcu, kao i na putu prema Foči onemogućeno odvijanje saobraćaja.

"Za sada nemamo prijavljenih šteta uzrokovanih snježnim padavinama, ali se nadamo da će tri mašine koje smo angažovali za čišćenje lokalnih puteva uspjeti da održe prohodnost putnih komunikacija", dodao je Vujičić.
Načelnik opštine Istočna Ilidža Predrag Kovač rekao je Srni da je danas teža situacija nego juče, kada je proglašeno vanredno stanje zbog prirodnih nepogoda. 

"Danas je katastrofa, jer je tokom noći palo više od metar snježnog prekrivača. Činjenica je i da su saobraćajnice, koje su očišćene, uske. Prvo čistimo prioritetne dionice prema bolnici Kasidno, Vojkovićima, Dobrinji", rekao je Kovač. 

On je naglasio da su nakon informacije da se na području opštine Istočno Novo Sarajevo zbog snijega urušio krov sportske dvorane u Istočnoj Ilidži pokrenute akcije čišćenja svih objekata koje imaju velike raspone krovova.