{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Istinomjer: Ni vlast u FBiH ne ispunjava obećanja

S
6.7.2011. u 20:29
0
8
Istinomjer: Ni vlast u FBiH ne ispunjava obećanja
0
Istinomjer: Ni vlast u FBiH ne ispunjava obećanja
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Prošlo je već više od šest mjeseci od roka koji je Vlada Republike Srpske zadala za ispunjavanje obećanja o završetku autoputa Banja Luka – Gradiška. Sada i u drugom bh. entitetu imamo prvo neispunjeno obećanje, tri mjeseca od formiranja federalne vlasti, bilježi Istinomjer.ba.
Predizbornim programom SNSD-a obećano je da će posao izgradnje autoputa Banja Luka – Gradiška biti gotov do kraja 2010. godine, te je tako Vlada RS imala neispunjeno obećanje samo tri dana od izglasavanja u Narodnoj skupštini, a čak i prije formalnog početka rada 31.01.2011.

U Federaciji BiH prvo neispunjeno obećanje se odnosi na konkretizaciju platformskog dokumenta, a u roku od tri mjeseca, koliko su stranke potpisnice platforme predvidjele za ispunjenje ovog obećanja, te je ovo obećanje od Istinomjera dobilo ocjenu "neispunjeno u zadanom roku".

Obećanje: Platforma SDA, SDP, NSRzB i HSP

U naredna tri mjeseca stranke potpisnice će kvantificirati sve mjere, a u cilju jasne implementacije ove platforme

Ocjena: Neispunjeno u zadanom roku

Objašnjenje: S obzirom da je rok od tri mjeseca istekao, ovo obećanje se može smatrati neispunjenim u zadatom roku. Za razliku od obećanja o aplikaciji za članstvo u EU do kraja mađarskog predsjednikovanja EU (koje je dato kao osnova za formiranje vlasti na državnom nivou, te Istinomjer do formiranja iste neće ocjenjivati ispunjenost ovakvih obećanja), ostvarivanje ovog obećanja je bilo u potpunosti u rukama stranaka potpisnica platforme i nije postojala nikakva objektivna prepreka da se ovo obećanje ispuni. Nadamo se da ćemo u narednim danima vidjeti konkretizovan platformski dokumenat i postavljene mjere za ispunjenje 117 datih obećanja iz ovog dokumenta, poručuju iz Istinomjera.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: