Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vi se natežete ali preko leđa pacijenata, koji vas sve skupa i plaćaju...
ne moze niti jedan politicar imati vecu platu od doktora da ga yébes, ljudi po 6 godina studiraju dok ovi uhljebi kupe diplomu u travniku
Drug moj, svi se spominju...i sestre i tehnicari, ljekari ali niko ni u jednom clanku ne spominju radnice. sta je sa njihovim koeficijentom? Njima je plata 390 KM!!!
Nije ispunjeno nista ..trazili ste 2,75 i opet ste pristali da vas izlevate ..trebali ste ostati na tome .. niste se đaba školovali ..al ko vas jebe kad sebi necete dobro
BIlo bi dobro da jedan od zahtjeva zdravstvenih radnika bude : SEBIJIN OTKAZ ! Tako bi pokazali da im je pored zahtjeva o povećanju plaće stalo i do građana !!!
Opetiopet o cemu ti pricas? Ima para kako za koga.Kako ima para za plocnik da se napravi , za silne automobile sto im se kupuju i za druge gluposti.Konakovic nikad nije u pravu.Ja radim u zdravstvu vise od 10 godina mi se plata nije povecala , ali zato jeste 6 puta smanjila.Nijedna nedelja radna mi se ne plati a nocni rad se plati bijedno.Zato ne pricaj ono sto ne znas.
zasto povecanje doktorima za 500 a sestrama za 100.. zato sto placa sestre skori stigla doktorovu.. pa sta je to sestra, zavrsila srednju medicinsku.zna ubost iglu, izvaditi krv..odnos plate doktor sestra treba biti najmanje 2,5-3 naprema 1..
nije normalno da se u domovima zdravlja strajkuje, ali isto tako nije ni normalno da neki konobar ima platu medicinske sestre... strasno. 1200KM specijalista, doktor 1700, za 6 godina studija... zalosno...
da ne govorimo o fizioterapeutima sa 700KM platom.. cistacica ima 600... urazumite se... ali isto tako moramo znati da je Konakovic upravu... nema sredstava za dizanje plata... trenutno je BiH u fazi razvoja... dizanje plate budzetskim korisnicima moza samo ugroziti ostale projekte... nadam se da ce za 3 godine biti mnogo bolje stanje... imamo predispozicije da budemo svicarska... ako nas ne zajebu sa ovim referendumima sto su navalili sirom svijeta.
Znaci samo pasjaluk, nista bandu poslat na zapad pa.bi se usrali pri pomisli na strajk
Hoće li biti povišice i u KCUS-u, temeljem ovih pregovora?