Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Opet će bit puno \"Ostalih\" poput Ganića...
ovi sto krse ljudska prava jos nisu uhapseni ????????????
i sad se kao Bosanac i Hercegovac mogu kandidovati za predsjednika
Glasat cu ja za njih, drazi su mi Romi od ovih \"nasih\"
Tuzbu su podnijeli predstavnici Roma i Jevreja ali presuda se tice svih gradjana BiH koji nisu iz reda jednog od konstitutivnih naroda a takvih je 1991. godine bilo 8% (oko 350 000 ljudi), koji ni 15 godina nakon Dejtona u sustini nemaju pravo da se kandiduju za vodece pozicije u ovoj zemlji, jer se ministarske fotelje, Predsjednistvo, itd., dijele na 3. Nije sad bitno koliko ce ljudi glasati za predstavnika ostalih (bio on Jevrej, Rom, Ceh, Madjar, Jugoslaven), vec je bitno omoguciti prisustvo u politickom zivotu nacionalnim manjinama. Niko ne trazi da se ista oduzima od tri konst. naroda, nego da se jednostavno ponudi ostalima mogucnost prisustva u politickom zivotu.
Tito dragi koliko suplje price. I sta kad im se omoguci da se kandiduju? Ko ce glasati za njih? 4 jevreja i 6 roma (onih s licnom kartom)?