|

Isplata penzija za decembar u srijedu, većina sredstava osigurana

Isplata penzija za decembar u srijedu, većina sredstava osigurana
0
F
FENA
6.1.2015. u 13:33
9
komentara
0

dijeljenja
Isplata penzija za decembar u srijedu, većina sredstava osigurana
Isplata penzija za decembar počet će, kao što je i planirano, u srijedu 7. januara. Većina sredstava je osigurana, dok će manji dio biti isplaćen iz priliva tekućeg mjeseca, potvrđeno je Agenciji Fena u Federalnom zavodu MIO/PIO.
Dinamika isplate će, kako navode, biti kao i ranijih mjeseci, što znači da će isplata kompletne penzije trajati nekoliko radnih dana.

Na web stranici Zavoda navodi se da će, penzije ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO, biti obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše penzije ostaju nepromijenjeni. Shodno tome najniža penzija iznosi 326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša penzija iznosi 2.174, 48 KM.

Penzije koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica, Zakona o pravima boraca i članova njihovih porodica te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Penzije ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju boraca domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu penzija za decembar, s uračunatim troškovima, iznose oko 153 miliona KM.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...