{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FBiH: Isplata penzija za novembar počinje u subotu i ponedjeljak

F
2.12.2014. u 15:20
11
8
FBiH: Isplata penzija za novembar počinje u subotu i ponedjeljak
11
FBiH: Isplata penzija za novembar počinje u subotu i ponedjeljak
Foto: Arhiv
Isplata penzija za novembar, koja se realizira putem pošta, počinje u subotu 6. decembra, dok će isplata penzija na bankama započeti u ponedjeljak, 8. decembra 2014. godine, odlučeno je na današnjoj sjednici Upravnog odoora Federalnog zavoda za penziono i invalidsko osiguranje.
Penzije ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše penzije ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome, najniža penzija iznosi 326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša iznosi 2.174,48 KM.

Penzije koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima demobiliziranih branitelja i članova njihovih porodica, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih porodica te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH,bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Penzije ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branitelja Domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu penzija za novembar s uračunatim troškovima, iznose oko 153 miliona KM.

Upravni odbor je na današnjoj sjednici usvojio Izvještaj o finansijskom poslovanju Federalnog zavoda za period od 1. januara do 30. septembra 2014. godine kao i Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o internoj reviziji i Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o internim kontrolama-internim kontrolnim postupcima, navodi se u saopćenju Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: