{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas isplata penzija za decembar

F
FENA
7.1.2015. u 08:58
7
7
Danas isplata penzija za decembar
7
Danas isplata penzija za decembar
Isplata penzija za decembar počet će danas, kao što je i planirano. Većina sredstava je osigurana, dok će manji dio biti isplaćen iz priliva tekućeg mjeseca - potvrđeno je Agenciji Fena u Federalnom zavodu MIO/PIO.
Dinamika isplate će, kako navode, biti kao i ranijih mjeseci, što znači da će isplata kompletne penzije trajati nekoliko radnih dana.

Na web stranici Zavoda navodi se da će, penzije ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO, biti obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše penzije ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome najniža penzija iznosi 326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša penzija iznosi 2.174, 48 KM.

Penzije koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima demobilisanih branilaca i članova njihovih porodica, Zakona o pravima branilaca i članova njihovih porodica te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Penzije ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branilaca domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu penzija za decembar, s uračunatim troškovima, iznose oko 153 miliona KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: