{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ispitati postojanje prostitucije u školama u Brčkom

S
23.12.2009. u 10:30
0
2
Ispitati postojanje prostitucije u školama u Brčkom
0
Ispitati postojanje prostitucije u školama u Brčkom
Brčko
Ombudsmani BiH zatražili su od odgovornih da ispitaju navodno postojanje prostitucije u nekim školama u Brčko distriktu.
Ombudsmani Jasminka Džumhur, Ljubomir Sandić, i Nives Jukić izražavaju ozbiljnu zabrinutost zbog navoda koji su se ovih dana pojavili u medijima u vezi sa navodnim postojanjem prostitucije u Drugoj osnovnoj školi, Ekonomskoj i Tehničkoj školi u Brčkom, saopšteno je iz ove institucije.

Ombudsmani BiH traže od svih odgovornih da se ovakvi slučajevi ispitaju sa krajnjom ozbiljnošću i da se djeca zaštite od zloupotrebe i seksualnog iskorišćavanja, kako odraslih, tako i svojih vršnjaka.

Upozoravajući na činjenicu da vrijeme recesije i krize neposredno pogađa porodicu, smanjuje kvalitet života djece i ugrožava njihova brojna prava, ombudsmani BiH pozivaju sve institucije, službe i pojedince da rade na promovisanju i zaštiti dječijih prava, te da uvijek postupaju i donose odluke u najboljem interesu djece.

Ombudsmani BiH ukazuju i na izuzetno važnu ulogu medija koji, osim promocije prava djeteta i pozitivnih sadržaja koji su djeci namijenjeni, imaju i ulogu jačanja društvene svijesti o kršenju tih prava, ali i stvaranja situacije u kojoj će se postići senzibilitet javnosti za zaštitu djece od okolnosti koje nisu dobre za njihovo zdravo psihofizičko odrastanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: