Komentari (132)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
IZ podržava i lobira za SDA a oni ih sad izdali i ostavili na cjedilu...Šatro ne da Čovke!!! A kad su u igri drugi talovi i biznisi tu se lako dogovore i sa Dodikom i Čovićem.
Ma treba raskinuti UGOVORE o finansiranju sa svim Vjerskim zajednicama !!! Neka se finansiraju od prikupljene članarine i donacija vjernika !!! Vjerske institucije su u finansijskom poslovanju najveća SIVA ZONA u državi !!! Gdje završe novci u gotvini od SAHRANA, RAZNIH VJERSKIH OBREDA, HUMANITARNIH AKTIVNOSTI.......
religija
Ugovor treba prvo učiniti dostupnim javnosti i onda provesti raspravu. Isto tako mislim na sve ugovore sa svim vjerskim i ostalim zajednicama. Mada treba IZ dati i ovako ne znaju šta će od sile i para pa vidiš tuku se poslije namaza. Fasovao je Latić ni kriv ni dužan. Odavno je postalo opasno biti po džamijama tamo su ostali političari i vehabije i malo poštenog svijeta koji je u godinama pred selidbu pa fata neki sevap.
Da je covic normalan lik ova tema uopce ne bi bila problem. A ovo je sve na onraz balijama vise nego covicu, on se bar zna ko je
SDA ovo ono...privatni saffovi za SDA političare ovo ono...Političari i kriminalci u Saboru IZ ovo ono...predizborne hutbe po džamijama, ovo ono za SDA...pssst...Postali ste SDA privjesak
Samo se vi bavite nacionalno-vjerskim glupostima, dok su takve stvari bitnije od svega nece nam nikada biti bolje. Smo politicari i kriminalci bolje zive na manipulaciji ljudima preko nacionalnosti i religije......samo budite ovce i punite dzepove kriminalcima na vlasti ali nemojte onda kukati da vam je lose....
Objasnite to SDAu i Bakiru, koji i taj momenat koristiu zbijanje u redove ljude kratke pameti.
Gdje god se politika upetljava, to nije dobro.
Evo sda islamske zajednice
Tačno je da istinu ne treba politizirati. No, savjetniče još je tačnije da istinu netreba skrivati. Jer skrivanja istine i povlađivanja je preko glave. Pogotovu kada su presuđeni agresori i fašisti u pitanju. Ovdje se radi samo o jednom imenu i prezimenu, a ne o narodu iza kojeg se stalno skrivaju sva trojica " vođa" naroda!
ako je to sporazum kojeg se ja sjecam, onda stoji jedna od stavki: placeno odsustvo povodom odlaska na Haddz. Ne d'o Bog otici dok si na godisnjem il planirat godisnji za to. Onda pauza za Dzumu. Nije problem al nek se vrate radit do 18h.
Ma ne vraca se njih 90% na posao.Znaju to i oni pa udaraju minuse :))) za ove druge koji su malo jos "pametniji", oni misle da im raja hoce ukinuti vjeru hahahah
Restjerati sve tri pustinjske religije nek se vrate odakle su došli.
Clan 4387 Ugovora IZ glasi: Ako Musliman vjernik zeli ici na Hadz, a pri tome je zaposlen u drzavnim institucijama na bilo kojem nivou, bice mu placeno od strane poreskih obveznika, to odsustvo kao da je bio na poslu. Clan 7456 Ugovora IZ glasi: Ako On/Ona vjernik/vjernica ode na dzumu za vrijeme radnog vremena i nekim slucajem se ne vrati na posao, smatrace se da je radio/la taj dan.
Clan 9999 Ugovora IZ glasi: Ako se nismo u ovih 10 000 tacaka dotakli nekog problema vezanog za vjernike u nasoj IZ, onda nas nazovite i NEMOJTE POLITIZIRATI!!!! dodjite lijepo da dopisemo sta nam pase !
ako je to tako, onda nije prihvatljivo ni za jednog građanina, poreskog obveznika, poslodavca, državu...
Hercegovacki katolici polako ali sigurno stvaraju atmosferu za samoukidanje.
Ovo se nije smjelo naci za temu jer ako cemo pravo ,od polovine decembra do polovine januara traju vjerski praznici drugih vjera.O tom smo pisali, cestitali i meni nije jasan ovoliki bezobrazlukJA NJIHOVO MJESEC I KUSUR SLAVIM ,CESTITAM ONI MOJE NA ;TEMU;DA IM SE NE SVIDJA.PROBLEM VAKUFNINE ISTO AKO JE MOJ DEDO DAO NEKOM ZEMLJU STA TO NJIH BRIGA NEK DAJU AKO JE NISU PROHARCILI .Sramota !!!!!!!