{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Iskorištavanje hidropotencijala BiH

S
5.2.2010. u 17:55
0
0
Iskorištavanje hidropotencijala BiH
0
Iskorištavanje hidropotencijala BiH
Resorni ministri Republike Srpske i Federacije BiH danas su u Banjaluci postigli dogovor o pripremi sporazuma o istraživanju i razvoju hidropotencijala rijeke Ugar, te definisanju studije, kao osnove za postizanje dogovora o načinu korištenja energetskih potencijala.
Ministar industrije, energetike i rudarstva RS Slobodan Puhalac i ministar energije, rudarstva i industrije FBiH Vahid Hećo postigli su dogovor i o pripremi sporazuma o načinu korištenja hidropotencijala na preostalim graničnim entitetskim rijekama, što treba da predstavlja osnovu budućih razgovora o izgradnji energetskih objekata.

Dogovoreno je da se u narednom periodu definišu odnosi između elektroprivreda RS i FBiH radi regulisanja rada kapaciteta Hidroelektrane Čapljina, saopšteno je iz Ministarstva industrije, energetike i rudarstva RS.

Ministri su razgovarali i o stanju u "Elektroprenosu" AD Banjaluka i postigli dogovor da se u tom preduzeću do usaglašavanja akata, imenuju vršioci dužnosti, izvršni direktori i direktori operativnih područja, čiji mandat predstaje 1. marta.

Na sastanku u Banjaluci bilo je riječi i o pitanjima razvoja gasne infrastrukture u RS i FBiH, a dogovoreno je da se usaglase koncepti izgradnje primarne gasne mreže.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: