{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Iskorištavanje hidropotencijala BiH

S
5.2.2010. u 17:55
0
0
Iskorištavanje hidropotencijala BiH
0
Iskorištavanje hidropotencijala BiH
Resorni ministri Republike Srpske i Federacije BiH danas su u Banjaluci postigli dogovor o pripremi sporazuma o istraživanju i razvoju hidropotencijala rijeke Ugar, te definisanju studije, kao osnove za postizanje dogovora o načinu korištenja energetskih potencijala.
Ministar industrije, energetike i rudarstva RS Slobodan Puhalac i ministar energije, rudarstva i industrije FBiH Vahid Hećo postigli su dogovor i o pripremi sporazuma o načinu korištenja hidropotencijala na preostalim graničnim entitetskim rijekama, što treba da predstavlja osnovu budućih razgovora o izgradnji energetskih objekata.

Dogovoreno je da se u narednom periodu definišu odnosi između elektroprivreda RS i FBiH radi regulisanja rada kapaciteta Hidroelektrane Čapljina, saopšteno je iz Ministarstva industrije, energetike i rudarstva RS.

Ministri su razgovarali i o stanju u "Elektroprenosu" AD Banjaluka i postigli dogovor da se u tom preduzeću do usaglašavanja akata, imenuju vršioci dužnosti, izvršni direktori i direktori operativnih područja, čiji mandat predstaje 1. marta.

Na sastanku u Banjaluci bilo je riječi i o pitanjima razvoja gasne infrastrukture u RS i FBiH, a dogovoreno je da se usaglase koncepti izgradnje primarne gasne mreže.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: