|

Inzko: U Srebrenici će biti otvoreno 50 radnih mjesta u Srebrenici

Inzko: U Srebrenici će biti otvoreno 50 radnih mjesta u Srebrenici
1
S
SRNA
31.1.2013. u 14:22
10
komentara
1

dijeljenja
Inzko: U Srebrenici će biti otvoreno 50 radnih mjesta u Srebrenici Foto: SRNA
Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko informisao je danas rukovodstvo opštine Srebrenica da je obezbijedio investitora koji će otvoriti 50 radnih mjesta u Srebrenici.
Inzko nije naveo ko je investitor, ali je napomenuo da se radi o proizvodnji za automobilsku industriju i da će taj projekat, vjerovatno, biti realizovan u ovoj godini.

On je danas čestitao načelniku opštine Srebrenica Ćamilu Durakoviću i predsjedniku Skupštine opštine Radomiru Pavloviću formiranje široke skupštinske većine i opštinske vlasti u zakonskom roku.

"Naši ciljevi u Srebrenici i dalje su pomirenje, povratak i otvaranje proizvodnih kapaciteta koji će omogućiti zapošljavanje i razvoj sredine. Ovdje svi ljudi žele bolji život, mir, razvoj i nije im smetnja da zajednički rade na stvaranju uslova za poboljšanje stanja i uslova za život u Srebrenici", dodao je Inzko.

On je istakao da će međunarodna zajednica pomoći razvoj Srebrenice, kako bi se stvorili uslovi za bolji život njenih stanovnika.

"Očekujem u naredne četiri godine konstruktivan rad lokalne vlasti i napredak u svim oblastima života u ovoj opštini za što će i međunarodna zajednica pružiti podršku", obećao je Inzko.

Predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Radomir Pavlović izjavio je da ga raduje saznanje da je Inzko obezbijedio investitora za otvranje 50 radnih mjesta i da očekuje da će to pomoći ubrzavanju razvoja opštine, što je i cilj nove opštinske vlasti.

Pavlović je najavio da će u februaru biti održane dvije sjednice Skupštine opštine, kako bi se usvojio budžet i programi rada za ovu godinu te donijele odluke koje će omogućiti intenzivnije aktivnosti na planu stvaranja uslova za privlačenje investitora i dodatno zapošljavanje u ovoj opštini.

Duraković je rekao da je upoznao Inzka o planovima za naredni period i da je osnovni cilj razvoj ekonomije, otvaranje novih proizvodnih kapaciteta i zapošljavanje velikog broja nezaposlenih i siromašnih sa prostora ove opštine.

On je kao izuzetno dobar primjer naveo međunacionalne i međustranačke saradnje i razumijevanja formiranje široke skupštinske većine u Srebrenici koja će omogućiti zajednički efikasan rad na poboljšanju stanja i stvaranju boljih uslova za život u ovoj sredini.

Duraković je izrazio očekivanje da će ova koalicija ostvariti bolju saradnju sa vlastima Republike Srpske i BiH i da Banja Luka i Sarajevo.

"Nadamo se da ćemo ostvariti saradnju i zajednički riješiti nesuglasice i sporna pitanja u interesu poštovanja zakona, ali i potreba ove sredine i njenih stanovnika", dodao je Duraković.

Inzko će danas posjetiti Udruženje "Prijatelji Srebrenice", dati izjavu za Omladinski radio u okviru tog udruženja i posjetiti Memorijalni centar u Potočarima.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...