Komentari (184)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A sta je sa vodom, ima li tu kakvih investitora, majmune
Jasta eno stoje u redu ispred Dinokijevog kabineta, morali brojeve djeliti koliko ih ima.
@djigibau uranili vodu prevarili hehehehe
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
"Državni investicijski fond iz Dubaija i Vlada Kantona Sarajevo prije mjesec dana potpisali su Memorandum o razumijevanju u kojem nisu precizirani projekti"......"Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković kaže da Vlada na čijem je čelu još nije dobila ništa zvanično". U samom podnaslovu ima toliko mjesta za malverzacije da je to prosto frapantno.
ništa nije precizirani, ništa nije konkretno itd.
Zanimljivo, niko od komentatora se ne sjeća, tačnije ne zna, da su građani Sarajeva bili investitori ovog kulturno-sportskog centra. Skenderija je izgrađena samodoprinosom građana, koji su godinama odvajali od plate a potom imali prostor ispunjen raznim sadržajima, vrlo živahan dok je bio "onaj anamo komunistički menadžment"... ovi stručnjaci sa DIF-a znaju samo prodati tuđe ....
Šta je tu investicija ako prodaš Skenderiju uhljebu ? Atraktivna lokacija kojoj postaju vlasnici stranci. Malo provizije u džep, cijena za lokaciju koja će otići za vaše plate... (R)evolucija SF SN
Nekada davno je to bio sportsko-rekreativni centar, ako će da se ide u tom pravcu, bilo bi odlično.Bazeni, ledena ploha, i drugi sportski sadržaji.Samo se plašim da ne bude tržni centar i kafane, gdje će djeca i dalje trenirati sjedenje.
Skenderiju svakako treba srusiti do temelja,treba napraviti zamijenu puno bolju, atraktivniju i vizuelno ljepsu, medjutim da ne bude ono 95% stanovi, a 5% salica kakva u podrumu?
ahahahah čuj sda-arapskih ushljupa! skenderija i dom mladih nispoto nisu "jadni", u njih samo treba uliti prave sadržaje!a ne da šljaštre papanski ko riđobradog objekat na marin-dvoru! dom mladih je imao sadržaje do '92, samo ih treba vratiti!
Nemam ništa protiv investicija, ali da se prilagode Sarajevu i BiH, a ne nekakvi halal proizvodi, nema piva, šunke... i ostali primjeri koji nisu u našem duhu.
Nije pitanje šta će se raditi na objektu KSC Skenderija, nego ko će biti vlasnik ovog objekta, jer stranac neće ulagati bez prava vlasništva. Promislite o tome gospodo.
JOS BOLJE PITANJE KAKO CE TO BITI SAMOODRŽIVO?
Joj kada niknu kamile na Skenderiji.
Modernizacija pun pogodak nemamo veće dvorane da valja.
neka se neko ko je zaduzen,pozabavi malo ovim investicionim fondovima i 100% ce naci puno poznatih imena😉jer kroz fondove crne pare se fino ociste
Mislim da skenderija zasluzuje bolje uslove i da konacno stane na noge
Gradi se hotel na mjestu ledene dvorane. Plan postoji odavno.
pa eto samo bi se moglo nalo biljaka ubacit negdje a ne da sve zatvorimo u beton kreteni!!!!!!
Sramota je što su se tek sad sjetili da nešto tu treba raditi. Ma nije samo skenderija. Dovoljno je pogledati svaku drugu građevinu i, recimo, fasadu na njoj i bice nam jasno koliko se (ne)ulaže u obnove, restauracije itd. BiH nije dostigla ni nivo Njemačke početkom 80-tih, kamo li ove sad.
bih je na nivou njmacke s ranih pedesetih.
od silnih investicija ni scc jos nije zavrsen. pola objekta zjapi prazno ....