Gašparovič u PS BiH
0

Intenzivirati ekonomske odnose između BiH i Slovačke

SRNA
Tadić, Gašparovič, Ljubić i Bećirović
Tadić, Gašparovič, Ljubić i Bećirović
Prijateljski odnosi BiH i Slovačke u narednom periodu treba da budu upotpunjeni intenzivnim ekonomskim odnosima, ali i saradnjom u nauci, kulturi i drugim oblastima, istakli su danas članovi kolegijuma oba doma Parlamentarne skupštine BiH u razgovoru sa predsjednikom Slovačke Ivanom Gašparovičem.

Zahvalivši za sveukupnu podršku Slovačke BiH, rukovodstvo Parlamentarne skupštine izrazilo je nadu da će BiH, nakon izlaska iz institucionalne krize, krenuti ubrzanim koracima ka EU.

Gašparovič je rekao da će Slovačka kao i do sada podržavati BiH na njenom putu integracija u NATO i EU, te da je spremna da podijeli svoja iskustva kako bi BiH izbjegla greške tokom procesa integrisanja, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

On je istakao da je u tom kontekstu veoma važna saradnja parlamenata dvije zemlje i razmjena iskustava, s obzirom na značaj zakonodavne aktivnosti.

Na sastanku je bilo riječi i o konkretnijem povezivanju i stalnim susretima privrednika, kao i o intenzivnijem povezivanju u oblasti turizma.