|

Bevanda i Gašparovič pozdravili dobre odnose BiH i Slovačke

Bevanda i Gašparovič pozdravili dobre odnose BiH i Slovačke
0
F
FENA
27.11.2012. u 22:56
0
komentara
0

dijeljenja
Bevanda i Gašparovič pozdravili dobre odnose BiH i Slovačke
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH sastao se večeras u Sarajevu s predsjednikom Republike Slovačke Ivanom Gašparovičem.
Tokom sastanka, Bevanda je pozdravio dobre političke odnose i saradnju između dvije države i izrazio potrebu efikasnijeg pristupa ekonomskoj saradnji i trgovinskoj razmjeni.

Predsjednik Gašparovič izrazio je spremnost Slovačke da pomogne Bosni i Hercegovini na njenom putu ka evropskim integracijama i izrazio nadu da će današnja posjeta Bosni i Hercegovini dati novi impuls ka boljoj i kvalitetnijoj saradnji na svim nivoima.

"BiH ima podršku Slovačke na putu ka Evropskoj uniji i uvjeren sam da raspolažete svim potrebnim kapacitetima da to možete i da ispunite. Vi morate preuzeti punu odgovornost za svoju budućnost", rekao je tokom sastanka predsjednik Republike Slovačke.

Pozdravljajući današnje održavanje Poslovnog foruma "Bosna i Hercegovina - Republika Slovačka", Bevanda je rekao da su susreti privrednika i biznismena dviju zemalja i razgovori o povećanju privredne saradnje izuzetno korisni i značajni za obje države i da ovakvi susreti trebaju jačati ekonomsku i trgovinsku saradnju.

Sastanku s predsjednikom Gašparovičem su prisustvovali i premijeri Nermin Nikšić i Aleksandar Džombić, saopćeno je iz Ureda predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.