Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nasa inspekcija :P sto se tice TUSA u redu je da pravite prekrsajne naloge koje mozete odma i da bacite, jer su iz TUSA napravili finu pljacu i otisli. Al sto se tice BIRE tu lupate gluposti. Sta sad jedna firma treba da ode u minus zato sto nema posla za tih 25-30 radnika??? Pa nije to drzava koja moze da uzima kredite i isplacuje place!!! Paraziti jedni!!! Natovarite se na budzet ima vas 300% vise vec sto vas treba a svi primate place koje na kraju narod BiH mora da vrati PARAZITI jedni!!! Unistit ce te i to malo firmica sto radi.
"Broj nezaposlenih iz dana u dan je sve veci..." izleda da je Bakir mislio onih 100000 u negativnom broju...
Sta Tuzilastvo rade, Oruca zatvoriti zajedno sa Šćepom.
"Naime, primjenom člana 97. Zakona o radu poslodavac može zaključiti ugovor o radu s uposlenikom pod izmijenjenim uvjetima, odnosno da im se ponude neka druga radna mjesta, a ne da im se raskine ugovor o radu" Znaci po zakonu ti moras izmislit radniku mjesto iako ti poslovanje bas i ne ide?Ocekujemo mozda neke investicije?Pa koji ce to stranac uloziti novac u firmu a da ne moze otpustiti radnika?
I sta sada kao da neko ebe drzavu i njene zakone , da su vas se bojali nebi to ni uradili znaju da im ne mozete nista ..nazalost !
prekrsajne naloge dostaviti u sloveniju... trebace im za potpale...
U skandinavskim zemljama imas pravo samo da ti javi unaprijed da mu vise netrebas obicno 90 dana do 180 sve zavisi koliko godina radis. Svi ugovori su trajni osim ako nisu ograniceni, a tih ogranicenih je manje od 5%. Ovo u BiH kad te uposli nemoze te se vise kutarisati? Ili zec lezi negdje drugo...
Prošle sedmice sam čuo da je nakon inspekcije Robot počeo mangupski da riješava situaciju na naćin da radnicima iz Bihaća ponudi posao u Čapljini ili Sarajevu... Baš ono...nisko...da radnica za 600KM prebaci mjesto boravka u Sarajevo koje je 4-5 sati udaljeno...bukvalno te tjera da daš otkaz. Ali to nije dozvoljeno. Predlažem da svi radnici koji su u sličnoj situaciji pročitaju Zakon o radu FBiH i vide šta su im prava, i da ne prezaju od tužbi...imaju specijalizovani advokati za radno pravo koji rade na procenat...i lagano...s mangupom treba mangupski
Kupujmo domaće proizvode za početak obnove !
ma i on je samo domaće ime , a kad pogledaš na rafe sve strano.. prodaje robu gdje ima dobru maržu, kvalitet nije bitan
Što ih iz Bire nije prebacio u Robot ? Eto materijala za sutrašnji Azrin Avaz (ako smije da napiše)
nije lud. pa da mu ukine objave za vikend akcije petkom