Srebrenica
0

Inspekcija RS-a ponovo zabranila izvođenje radova na Crnom Guberu

FENA
(Foto: Davorin Sekulić)
Po nalogu Republičke uprave za inspekcijske poslove, urbanističko-građevinska inspekcija je danas poslijepodne ponovo zabranila izvođenje građevinskih radova na Crnom guberu, gdje AD "Guber“ gradi punionicu vode i hotelske objekte.

"Danas je inspekcija ponovo obišla naše radilište i još jednom, bez valjanog razloga, zatvorila radilište. Kao objašnjenje za obustavljanje radova navedeno je da je Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju poništilo četiri rješenja o odobrenju građenja. Tvrdim da su ta rješenja uredno izdata u lokalnoj zajednici. Razlog o poništenju rješenja i o obustavljanju radova, inspekcija nije ničim dokumentovala“, izjavio je Borislav Bijelić, direktor AD "Guber“.

Bijelić kaže da će se investitor žaliti, uslijedit će tužba sudu.

On je istakao da je posrijedi još jedna presija Vlade Republike Srpske koja, po njegovom mišljenju, ne dozvoljava da se u Srebrenici razvija banjski turizam i otvori novih 350 radnih mjesta.

Večeras se na izvorištu Gubera okupilo pedesetak građana Srebrenice koji su protestvovali zbog obustavljanja radova i iskazali podršku investitoru.