Ministarstvo mora poštovati propise
0
Inspekcija nakon kontrole isključila 20 taksista iz prometa
Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
konačno neka dobra vijest!
Zna li neko kako je moguće da vozilo sa taksi oznakama ali bez TA tablica stoji na štandu?
Adin i Benjo,nijedno auto regularno,narod glupp,zaustavlja,FIRME AUTO nema da JE TAXI,koliko je nas narod glup,Kalee 3 auta ima regularna,bijela,zuta trojka,nista nema,samo obiljezje,petica zuta isto nista,pred mojim ocima mu drot uze dokumete,zove ga neko iz staniceee \'\'DOBRO DOBRO VRATI CU mu\'\' znaci LOPOVI VLADAJU GRADOM i staces ti tuuu...kod zutog sjednesss,pogines u auto,kako su auta losa,ni guma ni nicega,a da ne pricam o ovim LJILJAN TAXI,samo TAXI firma i tako to,divljak na kilometar kuzis,BOSS 3 auta regularna,a 10 radi,samir i emir,isto losa auta,mada su se sad u zadnje vrijeme malo popravili,zato samoo sarajevo taxi,proberem,uvijek mogu izabrat bolje auto,i kad je muka a nema taxija moze i crveni,ostalo sve KANTAAA,sve divljaci i sve lopovima punite dzepove kad ste glupi...
Možda joj je brat na godišnjem. Garant ima sedmično 2 dana slobodno, garant je prijavljen na cijelu sumu plate a ne na minimalac, noćni rad mu je garant plaćen duplo kao i prekovremeni rad itd. Kad su tako dobre te privatne firme zašto mjenjaju vozače svaka dva mjeseca. Uvijek će naći nekog očajnog naivca da ga izrabljuje FUJ.
evo ovo za crveni taxi potpisujem 100%,samo bih te pitao ali da mi iskreno kažeš koliko ti brat dnevno sati radi,odnosno mijesečno i koliko zaradi .vjerovatno radi mijesečno 220 sati mjesečno što je nekih 10 sati dnevno štio je inormalno.ali samo iskreno kako si bila i u bpredhodnim konstatacijama.pozdrav za tvoga brata ivjerovatno još nije došao kući a radi od ranog jutra.
ma kakav zuti ili crveni ili paja pa pogledaj te im samo kvalitet auta otpad iz njemacke dovukli i hoce da vozaju narod po sarajevu i jos naplacuju trebali bi vozati raju za marku od carsije do ilidze ma u gradu treba ostaviti samo automobile ne starije od 5 godina a ono ostalo na otpad a ljudima dati kredu da to mogu da nabave automobile za taxi a ne neke golfove karavane stare po15 godina [zuti,crveni paja]
Ovako će kontrolisati i divlje turističke vodiče, uskoro.
Kale taxi: 033/570-900 Naj je bolji!
Vecinom kad udjem u Sarajevo Taxi imala sam neugodna iskustva, najbolji i najnromalniji vozaci su u Crvenom i Zutom taxiju, pa i Paja je donekle bolji od Sarajevo taksija. Jednom sam se vozila od predsjednistva do KOSEVA (i to navece nije bilo saobracaja) vozac nije ukljucio taksimetar i morala sam mu dati 12KM, a ta relacija nije skuplja od 5... Sve u svemu izbjegavam Sarajevo Taksi i svako ko je pametan nek ne sjeda u njega.
Imaš ih i sa TA tablicama koji su registrirani i prijavljeni u drugim kantonima i u nekim opštinama u RS-u, a koji ne posjeduju dopunsku taksi oznaku pa su i oni samim tim divlji. To su ovi što imaju firme na kojima piše samo TAXI, a ima ih nekoliko sa firmama LJILJAN TAXI. Najviše se okupljaju ispred ALTE na M. Dvoru.
Nema 2 već 13 godina živ bio, odavno se ti nisi vozio taksijem!
Nisam ni ja znala, pa sam dva puta sjela u divlji taksi. Navozao me sve okolo, pa duplo naplatio. Tek prije izvjesnog vremena sam saznala da svi taksisti moraju imati oznake sa pocetnim TA i naljepnicu. Ako to nema onda su divlji taksisti, koji mahom dolaze iz drugih gradova, a i iz RS. Od tada idem samo s taksijem s standa i gledam na oznake i nemam vise problema.
@kifla Kakav crni lapsus, ovdje je to sastavni dio urednistva saxovaca
pik.ba/artikal/2456867/iznajmljujem-sezonske-karte-za-skijanje-/ Vrlo povoljno, i do 15km po danu!
Stvarno su ovi taksisti postali bezobrazni.sjedam neki dan u vozilo na Marin Dvoru do Bjelava.Dosli smo do stare americke ambasade taksimetar vec kuca 10 KM reko je li ti dobro kuca ovaj taksimetar kaze on ma nesto je prolupao ma reko nije on prolupao vec ti je 2 upaljena a treba biti 1 on kaze ma nema to veze reko slusaj vozim se vise godina taksijem i vidim kada nije nesto u redu.>Kazem mu dam ti 5 KM i to je previse.Radi se o novom sivom mercedesu.
Znam da te nije stid jer nemaš obraza hahaha. D.E.B.I.L
nije nas stid, sto pitas? jel vas stid ponast se ko stoka?