Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Neki dan u Njemackoj vidim djevojcicu s Down sindromom. Prica, igra se, ponasa kao ostala djeca, apsolutno nikakve razlike nema. Sjetih se slucaja iz Bosne, susta suprotnost. Ali, ovdje sva djeca koja imaju razlicite probleme u razvoju idu u posebne razlicite skole, ovisno o problemu. S njima u malim grupama rade strucno osposobljeni ljudi, a imaju i cijeli niz strucnjaka za individualan rad. Iz djece se izvuce maksimum. U BiH obicni ucitelji, nestrucni asistenti...jadna djeca!
Asistenti u BiH su vrlo strucni i bez njih bi i djeci i nama roditeljima bilo mnogo teze. Imamo i razlicite nivoe skola, ne idu sva djeca u obicnu skolu. Ne volim kada ljudi koji nemaju iskustvo sa bh asistentima u nastavi izvlace bilo kakve zakljucke.
Nakon vise od decenije rada u prosvjeti u BiH mogu reci da znam o cemu pricam. Asistenti su strucni u svom polju, a ima ih iz predskolskog odgoja, razredne nastave, predmetne nastave... Nisu strucni za rad s djecom koja imaju down sindrom, autizam, govorne smetnje, slabovidnost i tako dalje, da ne nabrajam. Ista stvar je i s uciteljima i nastavnicima koji su obuceni da rade s prosjecnom djecom.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Slušaš zastupnike u prepoznaješ od koga su dobili prijedloge. Jedni od ustanova koje rade s ovom djecom, drugi od roditelja ove djece, treći od nastavnika koji rade s ovom djecom u inkluziji. Nažalost, koliko god ih upućivali nisu znali ponoviti što su im predložili. Jadni mi, općenito.
eto posla za nastavnike tizo.
Ma bravo, samo je trebalo par decenija da se ovo desu, sabur.
Ako radi nekoga NIP izgubi izbore bice radi Katice!
glup si