Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa nisu samo iz Mostara inicirali, vec i iz Foce. :)
kuku nama sad ce Dodik da trazi da mu se pokaze gdje to u Dejtonskom mirovnom sporazumu pise zajednicka GSS. @nan: sto se tice zakonskih uslova to je tacno, ali s obzirom da postoji volja, moglo bi se i to rijesti, (ili barem napraviti \"udruzenje\" svih GSS-ova)
Ako su mogle OS BIH, GP BIH, SIPA , sto nebi mogla i GSS BIH. Ni ove navedene nisu bile predvidjene zakonima, ni ustavom
Hajmo mi odmah na startu \"nemoze\" :( Zasto do sada vec nisu formirane entitetske sluzbe??? Licni interesi ? Supljiranje ? Svaka cast svima koji barem nesto pokusavaju! Dovoljne su tri da oforme GSS FBiH, a ima ih i vise nego dovoljno. Svugdje ima problema, ali treba negdje poceti i rjesavati. Barem medju planinarima/alpinistima nisam naletio na zadrte blentove.... Te ljude trebamo i svaka im cast na zalaganju jer sve rade uglavnom volonterski, a zauzvrat dobiju hvala, a nekad ni to, a kad guzici dodje zort onda kuku sto ih nema.
GSS BiH se jedino moze formirati ako su se ispoštovali zakonski uslovi. Zakonski uslovi predvidjaju formiranu gorsku sluzbu na nivou Federacije BiH i RS-a i nikako drugo. Nevjerovatno je da neka takozvana stanica Mostar pokusava da nezakonski stvori GSS BiH. Ovakva formirana Gorska Sluzba Spasavanja nikad nece postati clanica IKAR-a I CISA.