{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Imenovanja u nadležnosti Vijeća ministara: Džemil Hajrić na čelu Agencije za sigurnost hrane

16.12.2015. u 18:05
125
8
Imenovanja u nadležnosti Vijeća ministara: Džemil Hajrić na čelu Agencije za sigurnost hrane
125
Imenovanja u nadležnosti Vijeća ministara: Džemil Hajrić na čelu Agencije za sigurnost hrane
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vijeće ministara BiH je, u skladu s pojedinačnim mišljenjima Agencije za državnu službu BiH, imenovalo Džemila Hajrića za direktora i Dragana Brenju za zamjenika direktora Agencije za sigurnost hrane BiH, Aleksandra Golijanina za direktora i Dražana Primorca za zamjenika direktora Agencije za nadzor nad tržištem BiH, Gordana Milinića za direktora Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH, kao najuspješnije kandidate, nakon pojedinačno provedenih procedura javnog konkursa Agencije za državnu službu BiH.
Istovremeno su dosadašnji direktori i zamjenici direktora u ovim institucijama razriješeni dužnosti od 1.1.2016. godine, kada će imenovani rukovodioci preuzeti dužnost.

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva sigurnosti, donijelo je Odluku o formiranju Radne grupe za izradu prijedloga odluke o provođenju Rezolucije 1373 Vijeća sigurnosti UN-a o suzbijanju terorizma.

U Radnu grupu su imenovani predstavnici državnih ministarstava sigurnosti, vanjskih poslova i pravde, Obavještajno-sigurnosne agencije i Državne agencije za istrage i zaštitu te entitetskih ministarstava unutrašnjih poslova, a za predsjedavajućeg je određen Edin Jahić iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Radna grupa će u naredna tri mjeseca sačiniti prijedlog odluke o provođenju Rezolucije 1373 Vijeća sigurnosti UN i dostaviti je Vijeću ministara BiH na usvajanje, što je važan korak u harmonizaciji sistema sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma sa standardima i preporukama Radne grupe za finansijske mjere protiv pranja novca.

Vijeće ministara BiH donijelo je i Odluku o imenovanju članova Upravnog odbora Agencije za sigurnost hrane u koji su, na prijedlog Agencija za sigurnost hrane, imenovani predstavnici nadležnih državnih i entitetskih ministarstava i Brčko Distrikta BiH, u skladu sa Zakonom o hrani.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine imenovalo je Mladenka Čavaru za člana Odbora državne službe za žalbe, kao najboljeg kandidata nakon provedene konkursne procedure u skladu s prijedlogom Nezavisne komisije za izbor članova Odbora državne službe za žalbe.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: