{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vijeće ministara imenovalo Osmana Mehmedagića za direktora OSA-e

19.11.2015. u 17:28
21
32
Vijeće ministara imenovalo Osmana Mehmedagića za direktora OSA-e
21
Vijeće ministara imenovalo Osmana Mehmedagića za direktora OSA-e
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vijećeministara BiH imenovao je Osmana Mehmedagića za generalnog direktora Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, Trifka Buhu za zamjenika generalnog direktora i Damira Bevandu za glavnog inspektora ove službe.
U saopštenju Savjeta ministrara BiH napominje se da su imenovanja izvršena nakon što je Zajednička komisija za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH dala mišljenje da su ispoštovani zakonski uslovi u predlaganju novog rukovodstva.

Vijeće ministara BiH imenovao je Edina Dilberovića za direktora Direkcije za evropske integracije /DEI/ BiH kao najboljeg s rang-liste uspješnih kandidata, koju je predložila Agencija za državnu službu BiH, nakon završenog javnog konkursa.

Vijeće ministara BiH razriješilo je Nevenku Savić s dužnosti direktora DEI-a.

Na današnjoj sjednici Vijeće ministara BiH imenovao je dosadašnjeg direktora Huseina Nanića za vršioca dužnosti direktora Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvaliteta, do imenovanja novog direktora ove agencije.

Ministarstvo civilnih poslova BiH zaduženo je da, u skladu sa Zakonom o ministarskim imenovanjima, imenovanjima Savjeta ministara i drugim imenovanjima BiH, sprovede konkursnu proceduru za izbor i imenovanje direktora ove agencije, jer je dosadašnjem direktoru istekao mandat.

Vijeće ministara BiH imenovao je ministra finansija i trezora BiH Vjekoslava Bevandu i ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića, te ministra civilnih poslova Adila Osmanovića u Zajednički upravni odbor UN za stratešku koordinaciju i praćenje provođenja UN Programa za period 2015-2019. godina.

Na ovaj način ispunjeni su uslovi za formiranje ovog upravnog odbora, nakon što su vlade Republike Srpske i Federacije BiH imenovale svoje predstavnike.

Zajednički upravni odbor je strateško, a ne tehničko tijelo zbog čega su i izvršena imenovanja na ministarskom nivou.

Njegovo formiranje proisteklo je iz dokumenta Zajednički program i budžetski okvir UN za BiH za period 2015-2019. godina, Okvir razvojne pomoći UN, koji je Vijeće ministara BiH usvojilo sredinom maja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: