{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Imenovana nova Vlada u ZDK

F
12.6.2012. u 16:01
0
10
Imenovana nova Vlada u ZDK
0
Skupština Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) danas je s 20 glasova "za", 10 "protiv" i pet "suzdržanih" donijela odluku o imenovanju šest novih ministara u kantonalnoj vladi, umjesto nedavno smijenjenih ministara SDA.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Prije usvajanja dnevnog reda 24. sjednice Skupštine ZDK-a, zastupnici SDA zatražili su odgađanje sjednice ponavljajući raniji stav, kako je ista sazvana nelagalno i uz niz proceduralnih propusta.

Nova skupštinska većina koju čine SDPBiH - SBBBiH - NSRB - HDZBiH, odbacila je ovaj prijedlog, te se pristupilo glasanju o razrješenju Mirka Trifunovića (SDP) ministra za rad, socijalnu politiku i izbjeglice zbog prelaska na drugu dužnost, kao i potvrđivanju imenovanja novih ministara u Vladi ZDK-a.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Za ministra finansija ZDK-a imenovan je Mirsad Isaković (SBBBiH) iz Zenice, za ministra za boračka pitanja Ekrem Tuka (SBBBiH) iz Zenice, za ministra za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Bojan Bošnjak (NSRzB) iz Zenice, za ministra privrede Džemil Ugarak (SBBBiH) iz Visokog, za ministricu za pravosuđe i upravu Romana Brkić (SDP) iz Tešnja, za ministra za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mirko Trifunović (SDP) iz Žepča i za kantonalnog ministra za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Ivica Ćurić (HDZBiH) iz Žepča.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

„Zbog nedostaka vremena, iz razumljivih razloga, nisam napisao novi ekspoze, ali on ostaje isti kao i prije 16 mjeseci. Nadam se da ćemo sada i ubrzati njegovu provedbu“, poručio je novoizabranim ministrima Fikret Plevljak, premijer Zeničko-dobojskog kantona.

Prvu sjednicu u novom sazivu, nova Vlada u kojoj SDPBiH ima pet ministara, SBBBiH tri, a NSRB i HDZBiH po jednog ministra, imat će danas od 16 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: