Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Na djelu je potpuna i protuzakonita diskriminacija žena u BiH. Ovo je apartheid za žene, jer je zakonom propisana stopa od 40% žena u izvršnim i zakonodavnim tijelima na razini države prekršena pa, sljedstveno tome, teško da će žene biti izabrane i u Vladu. Sretne bi trebale biti one koje ne budu premlaćivane i omalovažavane. Jednako od muškaraca kao i od \"emancipiranih\" žena.
Može li ova Gospođica Popić ili ravnopravno Gospođica Popićka
Bravo! I ja nemam nista protiv ravnopravnnosti (u razumnim okvirima jer nismo isti i ne treba da budemo) ili mi jako smeta izmisljanje rijeci. A postoji i verzija gospodja doktor ili gospodjica profesor, pa se moze naglasiti pol. A kad cujem \"menadzerica\" dodje mi zlo. Nase rijeci u redu, ali strane ili latinske cak mijenjati - to je diletantizam. Hvala na komentaru!
Samo nesretne žene mogu ovako analizirati stvari. Ja jesam za ravnopravnost žena, a MI ŽENE SMO SE DAVNO IZBORILE ZA RAVNOPRAVNOST. Neostvarene žene prave problem bez problema, mene neće niko vući za rulav da se bavim politikom i neću da iko manipuliše sa mnom!! Imamo žene u parlamentu i uglavnom su to fikusi sa dobrom platom koju ćak i ne zarade (kao u ostalom ni parl. muškoga pola). Eno jedina što se u nešto razumije je ona Majkićka (nisam sigurna da je žensko). Niko me nije odbio zbog toga što sam žensko, čak što više prolazim bolje od svakog miškarca. Prva ulazim, ustupaju mi mjesto na parkingu, puštaju da prva prolazim, itd... I KORISTIM SVOJU LJEPOTU KAO I SVOJ MOZAK! OSTVARENA SAM I SRETNA
@ISTINA Što prepisuješ?A zaštita autorskih prava?
Ima li žena u premijerskim i ministarskim foteljama? Ima ali nakon radnog vremena. Kad svi zaposleni odu kući ostanu sekretarice da završe poslove sa šefovima !!!!!!!!!
Sta ce im zene, oni su ionako odreda dokazani derperi, da izvine gay populacija.
Ako ih nema treba ih izmisliti ili pokupiti sa ulice. Isto kao potreban broj Bošnjaka, Hrvata, Srba i ostalih. Treba i neko da zastupa prava djeteta pa među ministre ubaciti i dvoje djece, jedno muško a jedno žensko. I obavezno jednog Šar-planinca pardon on je Makedonac, ustvari Vlašičkog ovčara za ministarstvo koje se bavi stočarstvom a i zbog zaštite vitalnih interesa svoje rase.
Nedo Bog da nam za ministarku dodje ona Majkićka,brrrrr,ko bi je gledao 4 godine,nedoBog,pu pu pu
Bakiru Hasecic i Memnunu za premijerke. Obavezno zadrzati i Borjanu skupa s onom Dodikovom perjanicom.
Kad budes imao kcerku skoluj je u kuhinji i kupatilu.
Zenama nije nigdje mjesto sem kuhinje, kupatila. Zenama treba dati ravnopravnost kada ih bijes, bij ih k\'o muskarce.
Ako ih nema treba ih izmisliti ili pokupiti sa ulice. Isto kao potreban broj Bošnjaka, Hrvata, Srba i ostalih. Treba i neko da zastupa prava djeteta pa među ministre ubaciti i dvoje djece, jedno muško a jedno žensko. I obavezno jednog Šar-planinca pardon on je Makedonac, ustvari Vlašičkog ovčara za ministarstvo koje se bavi stočarstvom a i zbog zaštite vitalnih interesa svoje rase.
O moj Boze, sto ne mogu glupih ljudi, Izraz ministarka ili premjerka su netacni, odnosno nepostojeci izrazi, jer rijec ministar potice od latinskog minister sto znaci sluga, a premijer potice iz srednjovjekovnog francuskog Nemam nista protiv ljudi koji se bore za jednakopravnost splova i sl. ali nemojte izmisljati rijeci, samo da bi \"dokazali\" nesto Slicno je i sa rijecima profesorica i doktorica, koji su takodjer cista glupost...