Komentari (139)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mora biti zagađeno kad u Sarajevu nema zelenila,prirode.Investitori dođu vide dobru parcelu i odmah se tu rade određeni projekti i unisti se priroda.Prirodo ako smo unistili tebe unistili smo i sebe.Priroda nas opominje ovim nepogodama.Trebamo zaštiti parkove,posaditi što više drveća.Sarajevo je bez pluća.
To vi mislite da nema veze,ok postujem misljenjem.Imam podatak da je potrebno 50m² po stanovniku zelenila,a Sarajevo ima samo 10m².To je dokazano.
zasadite paulovniju
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Svaki dan vidim bar 10-15 auta iza kojih se ne moze voziti od smrad.a,gusti dim iz auspuha ubi,nema eko policije,nema vanrednog tehnickog,nema nista
Jedino (parcijalno) rjesenje je suzbijanje prodaje i koristenja uglja jer je nemoguce suzbiti glavni uzrocnik - vratiti se na period prije izgradnje naselja od Grbavice do A. Polja koje su glavni kocnicar cirkulacije zraka uz korito Miljacke. To je neizbjezna sudbina urbaniziranog kotlinskog grada koji muci isti problem u zadnjih 60-70 godina (samo što tadašnje vlasti nisu to isticali kao problem)...
nije Sarajevo Peking ni NjuDelhi, nema 10 miliona auta
Ima riješenja, zabranite ćumur. Prvo zimi kad izađeš van je smrad ćumura. 100 ložišta na ćumur dnevno zagade više nego 10 000 vozila.
Prije Olimpijade u Sarajevu je stanje bilo jos gore. Strucni ljudi su to na do Olimpijade rijesili i stanje puno poboljsali. Dosla nacionalisticka, populisticka, korumpirana i kriminalna banda i opet sve unistila i vratila na staro. Narode, glasaj sa razumom ne sa osjecajima.
da je cijena plina kako treba svako bi ga prikljucio i bio gospodin,ovako hvala bogu pa ima drva i uglja
Koga zanima, evo sta su morali u Londonu uraditi zbog ubrzanja vjetra od visokih zgrada: https://www.cityoflondon.gov.uk/assets/Services-Environment/wind-microclimate-guidelines.pdf Ali smo glupi i nepismeni, pa vjerujemo sve teorije zavjere o vjetru i koridorima koje nam politicari pokrenu i guraju da ko fol nesto rade.
Počelo loženje zima, i svako 3/4 auto pokvareno i diminja da ne mozes vozit iza njega, svake godine ista prica.
Počelo loženje svake godine ista prica
Svake godine ista prica, bla bla bla.
jeste dosadni svake godine jebalo vam Sarajvo pleme vaše seljačko da vam jebalo više.
Visegodisnje nekontrolisano naseljavanje uz podsticaj tadasnjih vlasti na bespravnu gradnju su doveli do ove situacije.Rijesenje je zabrana uvoza i prometa cvrstih goriva u KS kao i veci porez na drugo odnosno vise automobila u jednom domacinstvu.Zagadjivaci treba da plate cijenu pa ko moze opstati na asfaltu moze, ko ne moze pravac rodni kraj.
Do naroda. Do mase zatucanog, polupismenog, siromasnog, zaviscu i sujetom zadojenog, nacionalizmom povodljivog, lijenog i smotanog,... NARODA, koji bira istu takvu vlast koja je sve to na kvadrat, plus nemoralna, bahata, sebicna. Eto zato je zagadjen zrak!!!
Rekli su Dino i Forto da ce to oni riješiti,
Sve dok Vlada subvencira bogate da kupe el. auta (jer jedino bogati mogu izdvojit 100.000 i više za auto) sirotinja će ložit cipele i stare gume a svi skupa gušit ćemo se u smogu...
Ima rjesenja. Stroga zabrana korištenja ćumura, uglja, nafte, plastike, otpada za grijanje. Obavezno grijanje na gas ili struju sa dotiranim cijenama za gas i dotacija za toplotne pumpe koje rade na struju.
Naravno da ima rjesenja a to su jake subvencije za toplotne pumpe i elektricna auta ,uz istodobno rjesavanje zagadzenja koje pravi Accerol Mital i termo elektrane . Mi fakticki drugih vecih zagadzivaca i nemamo
Zagađenje ne postoji to je još fortina vlada riješila