Osobe sa dvije adrese
0
Ili Hrvatska ili Bosna i Hercegovina
Komentari (60)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja za sebe i kazem da sam bosanac, samo je problem sto je muslimanska populacija takoder \"bosanac\" pa kvarite ugled, u svijetu i na balkanu
Neki su mutavi, sto je tipicno za osobe s turskim genima, istocnjacki kompleksi radi se o prebivalistu, a ne drzavljanstvu
Fašisto Bosanci će uvijek biti Bosanci a ko je poturčen ili posrbljen ili pohrvaćen to se vidi iz komentara. Bosna nikad nije bila Srbija a ni Hrvatska.Tačno je da su se narodi u bivšoj YU do 1962 godine morali izjašnjavati kao Srbi i Hrvati a i jezik su morali govoriti srpskohrvatski ili hrvatskosrpsi.Ne samo u Bosni nego i u Sloveniji, Crnoj Gori, Makedoniji itd...Zato se bivša Yuga i raspala.
@King Tvrtko ti si moj kyrraac kakav bosanac. vi ste odavno dobili ime za svoju \"naciju\". jedino i pravo ime za vas je B A L I J E. pokusaj da falsifikujete istoriju/povijest ovih prostora nikad vam nece poci za rukom. nekeki bosnijaki, bosnjani, bosnjaci, su izmisljotina kao sto je i naziv bosanski za nas jezik. vi ste poturcheni srbi i hrvati, sve se da vrlo lako saznati ako se malo potrudite i pogledate u dedinim i pradedidnim papirima. nekad Jovo ili Jozo, danas mujo ili suljo..... nekad srbi ili hrvati, danas neki bosnijaki i neki hercegovniaki..... smijesni ste. znate vi to odlicno samo se malo pravite bleessaavi. ili se mozda uopste ne pravite.?
Pa i jesu. Dalmatinci, Hercegovci, Kosovari, Vojvođani, Ličani i ostali su NACIJE, a šta bi drugo bili. Uostalom, i nacije poput Bosanaca, Hrvata, Slovenaca, Makedonaca, Poljaka ili Slovaka su prvobitno dobili naziv nacije prema nazivu oblasti iz koje su dolazili. Najbolji primjer su Amerikanci. Mi u Bosni i Hercegovini smo potomci Kralja Tvrtka, pa smo zato Bosanci (ili staro Bosniani), jer nam se srednjovijekovna država zvala Bosniae, a Hercegovina je bila Hum.
Koja glupa prepucavanja. Nego ove cipsove lične karte su katastrofa. Mjesto rođenja je u gro planu a ustvari služi samo za prepoznavanje zemljaka.Ono što je veoma bitno a to je mjesto i adresa stanovanja toga nema pa nam stalno administracija traži uvjerenje o mjestu boravka. Do sada sam ga izvadio minimalno 15 puta.Stare lične karte su bile puno bolje a naroćito one tamno smeđe sa nekoliko listova u kojima su se upisivale sve promjene.
Ja nisam Vedrana, ali ti koji repliciras si G.L.U.P ko\' tocak. To sto neki zovu Bosancima nema nikakve veze sa nacionalnoscu, mi smo hrvati pa makar imali Njemacku, Americku ili Argentinsku putovnicu svejedno. Bosanci su za nas regionalna odrednica, kao Dalmatinci, Slavonci, Istrani, Medjimurci, Baranjci itd...i svi su oni drugaciji a svi smo opet isti. Bosanci kao nacija ne postoje, uprkos pokusajima nekih. Koliko su Dalmatinci ili Hercegovci nacija, toliko su i Bosanci!
AADDMMIINNEEEEEE, djeetee ti najdraze sprchim na tabutu od mmaamee ti baaliinkkuure!!!
01.02.2010. u 01:04 \"Oni koji nemaju naciju niti su je ikada imali nazivaju Hrvate , bosanskim katolicima . E sta sve nece izaci iz njihovih bolesnih mozgova , pitam se .\" Znaš što mislim da si bez mozga? Pa zato što vas baš najviše Hrvati iz Hrvatske nazivaju Bosancima ili Bosanskim Hrvatima. A ti opet tuceš po trečima. Eto, kao da su ti samo Bošnjaci krivi, što te u Hrvatskoj nazivaju Bosankinjom. Valja ti živiti sa tom mržnjom bona......ali ipak ti se ta tvoja glupost u jednom običnom bosanskom selu još uvažava...I BAS ZBOG TOGA VAS SMATRAJU U HRVATSKOJ DRUGACIJIMA
za ove sto se naslađuju: NE UKIDA SE DRŽAVLJANSTVO, I MOZE IGRATI I DALJE I ZAUVIJEK SVAKI HRVAT ZA HRVATSKU REPKU, A NE ZA \"TALIBANSKU\" POZDRAV IZ HRVATSKOG MOSTARA.
svako ko treba da donese tešku odluku da između dvije sise odabere jednu je ugrožen.
samo viči da si ugrožen... i ne brini. A da pitamo npr. građane Zagreba koliko su ugroženi od osoba sa dvije adrese?
Ne kineski zid, nego BOSANSKI BEDEM!!! I mrš svi koji ne žele da žive u Bosni i Hercegovini van iz nje, a bogami nema nikome ni ući unutra, pa da vidimo onda šta bi se desilo!
bravo DARIO pogodio si u sridu !!! muslimani stvarno imaju problema sa identitetom i rado se predstavljaju kao srbi i hrvati !!! TRECI ENTITET NE SANJAMO, ON JE REALNOST !!! VECA OD PROPALE \"FEDERACIJE\" I NEPOSTOJECE BIH !!!
Jos uvijek se svadjate, tako jadno i nazalost predvidivo. Prostacke izjave samo govore o vama samima. Da razocaram psovace, sarajka nije udata za hrvata, ja sam muslimanka i brak sa ne muslimanom mi nije dozvoljen. A nisam ni iz mjesanog braka. A ni ne zivim u HR. Cudno da tako razmisljam, nedostaje vam pristup i materijal za daljnu zajedljivost i vrijedjanje?