{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Idem na sastanak u Mostar, ali nisam optimist"

F
24.3.2011. u 12:45
0
44
"Idem na sastanak u Mostar, ali nisam optimist"
0
"Idem na sastanak u Mostar, ali nisam optimist"
Milorad Dodik
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik potvrdio je da će se odazvati sastanku vodećih hrvatskih i partija iz Republike Srpske sutra u Mostaru, ali priznaje da nije veliki optimist o mogućem dogovoru o formiranju vlasti na nivou BiH.
Na sastanku će se, kaže, krenuti u dijalog o tome šta je moguće.

”Očigledno da je situacija u Federaciji BiH složenija i to ne daje neki osnov za optimizam, koji bi danas bio nerealan”, rekao je Dodik i ponovio da je stav njegove stranke isti, a njime se zagovara postojanje rotacije na nivou Vijeća ministara i nacionalnog balansa.

Podsjetio je na zaključak svih srpskih parlamentarnih stranaka po kojem se tek nakon što se odredi većina u parlamentu BiH može pristupiti zakazivanju sjednice Predstavničkog doma, ali ostaje pitanje, kaže on, ko će dati legitimitet izboru delegata iz FBiH u Dom naroda.

“Gotovo smo u jednoj pat poziciji”, konstatirao je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Ponovio je i da njegova stranka traži u Vijeću ministara mjesto vanjskih poslova, kao i da su nezaobilazna dva HDZ-a u formiranju državne vlasti.

Naveo je i da pravosudne institucije treba da razriješe situaciju o legitimnosti nove vlasti u FBiH, navodeći da taj entitet više ne lični na period prije mjesec dana.

"Pogotovo sa stanovišta što dva HDZ-a namjeravaju održati sabor i to nosi politički elemenat", rekao je Dodik i naveo da će "RS pratiti situaciju i ocjenjivati moguće ugrožavanje interesa RS-a".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: