BiH
0

Ibrahim Hadžibajrić poklonio četiri LED TV-a Roditeljskoj kući u Sarajevu

Klix.ba
Foto: Starigrad.ba
(Foto: Starigrad.ba)
Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo uručio je donaciju Roditeljskoj kući koja je danas otvorena u krugu Pedijatrijske klinike Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo.

Nakon ceremonije svečanog otvaranja predsjedniku Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka u Federaciji Bosne i Hercegovine" Fikretu Kubatu, Ibrahim Hadžibajrić uručio je donaciju. Četiri LED TV-a od danas će biti na zidovima soba namijenjenih za boravak djece i njihovih porodica, čime će im barem malo biti olakšana teška borba i bolest kroz koju prolaze.

Načelnik Hadžibajrić je istaknuo da je vrlo ponosan na današnje otvorenje Roditeljske kuće i da bi volio da se desilo i ranije.

"Prije ovog otvorenja zvali smo Udruženje i pitali ih šta bi željeli kao poklon. Dogovorili smo se da to budu ovi LED televizori koji će biti raspoređeni u dječijim sobama te će im predstavljati neki vid razonode prilikom njihovog boravka ovdje. Mi smo i pored ovih poklona finansijski učestvovali u izgradnji Roditeljske kuće, a već smo planirali određena sredstva kojim ćemo im pomoći i u narednom periodu", kazao je Hadžibajrić.

Izrazio je zadovoljstvo zbog realizacije ovog projekta kazavši da su djeca naša budućnost i da moramo učiniti sve što je potrebno da im osiguramo što bolje uslove za život i boravak kada se suoče sa ovako teškom bolešću. Predsjednik Udruženja Fikret Kubat, također je istaknuo da je Općina od početka podržavala ovaj projekat.

"Zahvaljujemo se svim Općinama na pruženoj pomoći, ali sada posebno Općini Stari Grad jer će ovim poklonom zasigurno uljepšati dječije sobe. Općina Stari Grad je i ranije pomagala te očekujemo njihovu daljnju podršku", kazao je Kubat.

Za podršku projektu načelniku Hadžibajriću uručena je i zahvalnica. Pored današnje donacije Općina Stari Grad je izdvojila 6.000 KM tokom gradnje objekta Roditeljske kuće, dok će u budžetu Općine za 2017. godinu biti planirano 10.000 KM za podršku radu Roditeljske kuće.