{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Iako iscrpljen, Senad Hadžić do Mekke ide dužim putem

18.8.2012. u 12:02
2
0
Iako iscrpljen, Senad Hadžić do Mekke ide dužim putem
2
Iako iscrpljen, Senad Hadžić do Mekke ide dužim putem
Senad Hadžić, Banovićanin koji već osam mjeseci pješači do svetog muslimanskog grada Mekke, gdje bi trebao obaviti hadž, trenutno odmara u jednom pustinjskom mjestu na tromeđi Egipta, Jordana i Saudijske Arabije.
Pred Senadom je još 1.400 kilometara puta kroz pustinju pri temperaturama i do 50 stepeni celzijusa. Unatoč tome, ovaj hrabri čovjek je odlučio da ide dužom dionicom preko Džede kako bi dodatno učvrstio svoju vjeru u Boga.

Senad je do sada pregazio 4650 kilometara. Prešao je Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Bugarsku, Tursku, ratnu Siriju i Jordan. Dnevno je pješačio od 30 do 70 kilometara, a prema njegovim procjenama tim tempom bi u Mekku bi trebao stići u oktobru.


Koliko je zahtjevan i naporan njegov poduhvat govori podatak da je Senad smršavio deset kilograma. Unatoč iscrpljenosti i izuzetno visokim temperaturama na koje nije navikao, Senad je postio svaki dan mjeseca ramazana, a pred nadolazeće Bajram poručuje svim vjernicima.

"Nije isto postiti i gladovati. Ako postač ne nahrani gladnog, ne obiđe komšiluk, bolesnika,da vitre, pitanje je da li će mu Allah primiti post. Prošao sam šest država i vidio mnogo ljudi koji imaju dobra auta i kuće, ali nemaju vjeru, osmijeh, pažnju, sreću. Zato čuvajte vjeru u Boga i osmijeh", kaže Senad.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: