{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Senad Hadžić se vraća kući autobusom i avionom

29.10.2012. u 14:48
0
0
Senad Hadžić se vraća kući autobusom i avionom
0
Senad Hadžić se vraća kući autobusom i avionom
Bosanskohercegovačka, ali i svjetska javnost, je s velikim interesom popratila poduhvat Senada Hadžića, koji je iz rodnih Banovića deset mjeseci pješačio do Meke kako bi obavio svetu islamsku dužnost hadž. Iako su mnogi bili skeptični da će uspjeti svoj naum provesti do kraja, Senad se u domovinu iz Meke vraća kao hadžija.
Kako je objavljeno na Facebook profilu koji je sve vrijeme pratio njegov pohod, Senad je jutros u 1:30 sati napustio Meku i uputio se autobusom u glavni grad Jordana. Iz Ammana bi se avionom trebao vratiti do Sarajeva.

Iako mu je Kraljevina Saudijska Arabija obećala pomoći u organizaciji prijevoza, Senad nije mogao čekati kartu pa se sam uputio u Amman. Hadžić je na put krenuo veoma iscrpljen i pod visokom temperaturom, jer gotovo da nikako nije odmarao otkako je ušao u Saudijsku Arabiju.

Jedva čeka da se vrati u domovinu i posjeti mezare svojih roditelja. No, problem su finansijska sredstva.

Hrabri Banovićanin o kojem su posljednjih dana izvještavali svi svjetski mediji na put za Meku krenuo je u decembru prošle godine u namjeri da učvrsti svoju vjeru u Boga i obavi hadž. Na putu su ga dočekale brojne prepreke, od nedostatka novca i neizdrživih vremenskih uvjeta do rata u Siriji. Senad ih je, kako kaže, uz Božiju pomoć sve savladao, uspješno prepješačio 6.000 kilometara i postao prvi čovjek kojem je to pošlo za rukom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: