{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Senadu Hadžiću na putu ka Mekki pomaže i princ Saudijske Arabije

4.8.2012. u 16:40
453
0
Senadu Hadžiću na putu ka Mekki pomaže i princ Saudijske Arabije
453
Pred Senadom Hadžićem iz Banovića, koji je prije devet mjeseci krenuo pješke na hadž, je najteža dionica "Puta svjetlosti". Kako kaže, pomoć mu je obećao i princ Saudijske Arabije.

Iako ovaj hrabri Bosanac trenutno pješači po vrelom kamenju i pijesku, pri visokim temperaturama, to mu ne predstavlja problem u svakodnevnom postu.

"Hvala Allahu, postim svaki dan. Istina je da nekad nemam šta jesti za iftar, ali uvijek ima dobrih ljudi. Mnogo mi pomažu porodice Ali Al-Ahmed i Halimić iz Akkabe. Oni mi često pošalju lijep iftar. Dželila Halimić je plemenita Bosanka i puno mi je hrane poslala", kaže Senad te dodaje kako su mu pomoć na najtežnoj dionici puta ka Mekki obećali princ Saudijske Arabije i njegovi ljudi.


"Rekli su da će mi obezbijediti vodu u nekim dijelovima pustinje i serume u slučaju da me ujede zmija ili pauk. Naravno, ako Bog da kad stignem u Mekku, bit ću u prinčevoj grupi. Do sada su mi nudili da idem avionom i džipom, ali ja sam to odbio. Želim ići pješke, želim ispuniti svoj nijet i cilj. Ovdje mi ljudi govore da su nekad dolazili na motorima, biciklima, autima i devama da obave hadž, ali niko se ne sjeća osobe koja je došla pješke iz dalekih zemalja kao što je naša jedna i jedina BiH", priča Hadžić koji, osim sa nesnosnim temperaturama i velikoj žeđi, ima problema i sa žuljevima na nogama.


"Ali, ne dam se, Allah je uz mene! Iz poštovanja prema ovdašnjim ljudima čitavu dionicu puta nosit ću zastavu naše ponosne, male i lijepe Bosne i Hercegovine i zastavu Saudijske Arabije. Pobacao sam sve iz ranca i u pustinju ulazim sa Kur'anom, tespihom, nekoliko zavoja i dvije boce vode", kaže Senad koji se trenutno nalazi u blizini pustinje Tabuk koja je od Mekke udaljena oko 1.200 kilometara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: