Nedobronamjerni utjecaji
227

I Željana Zovko izrazila zabrinutost: U Briselu govorila o situaciji u BiH nakon izbora

Klix.ba
Zastupnica u Evropskom parlamentu Željana Zovko je izrazila zabrinutost zbog, kako je navela, situacije u BiH nakon proteklih izbora koja je nastala zbog nepronalaženja rješenja za promjenu izbornog zakona i dovela zemlju u situaciju političke krize.

"Manji narod je po treći put preglasan od većinskog naroda u Federaciji za izbor člana predsjedništva i time izgubio svog legitimnog predstavnika", kazala je Zovko.

Ona je istakla da takva politika kojom se u zadnjih 20 godina pokušava izgraditi društvo u kojem većinski prevladava manjinski narod polarizira zemlju i razdvaja sve tri zajednice ostavljajući ih izložene stranim nedobronamjernim utjecajima.

Zastupnica u Europskom parlamentu, Željana Zovko, sudjelovala je danas na konferenciji o zapadnom Balkanu pod nazivom "EU-Zapadni Balkan: Kako zajedno graditi zajedničku budućnost" u organizaciji Kluba zastupnika Europske pučke strane (EPP). Konferencija je okupila je lidere sa zapadnog Balkana, koji su dio europskih pučana, kako bi zajednički razmotrili izazove koji su pred zemljama regije na putu prema EU.

Zovko je sudjelovala u raspravi na panelu "Osnaživanje društvenog i gospodarskog razvoja regionalnim povezivanjem i digitalnom ekonomijom" zajedno sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, zamjenikom šefa poslaničke skupine Srpske napredne stranke (SNS) Vladimirom Orlićem i Lulzim Bashom, predsjednikom Demokratske stranke Albanije.

Na konferenciji su sudjelovali uz organizatora zastupnika Andreya Kovatcheva i Predsjednik EPP-a, Joseph Daul, predsjednik Kluba zastupnika EPP-a u Europskom parlamentu, Manfred Weber, te mnogi drugi ugledni europski dužnosnci, zastupnici, stručnjaci kao i predstavnici nacionalnih parlamenata.

Vrijedi podsjetiti da je iz džepova građana BiH punih 17 godina isplaćivana plaća aktuelnoj zastupnici u Evropskom parlamentu Željani Zovko. Bez obzira na to što je kompletnu karijeru izgradila preko tankih džepova Bošnjaka, Hrvata, Srba i Ostalih, Zovko se nakon izbora u Evropski parlament maksimalno trudila da na međunarodnom planu diskredituje zemlju koja joj omogućila lagodan život preko poslova u državnim institucijama.