|

I New York Times piše o pretresu redakcije Klixa

I New York Times piše o pretresu redakcije Klixa
389
Klix.ba
30.12.2014. u 00:00
141
komentara
389

dijeljenja
I New York Times piše o pretresu redakcije Klixa Screenshot: New York Times
Ugledni američki dnevni list The New York Times objavio je vijest o današnjem policijskom pretresu prostorija portala Klix.ba.
List koji spada među najtiražnije u SAD-u i dnevno objavljuje blizu milion primjeraka navodi da je policija pokušala pronaći dokaze koji ukazuju na to kako su novinari Klixa došli do snimka telefonskog razgovora Željke Cvijanović na kojem govori o kupovini glasova.

New York Times podsjeća da je ovaj snimak Klix.ba objavio prije izbora za parlament RS-a, u kojem je njena stranka SNSD osvojila blagu većinu, a Cvijanović postala premijerka.

Današnji pretres trajao je više od sedam sati, a policija je izuzela hard diskove sa svih kompjutera, privatne mobilne telefone direktora i urednika, USB stikove i CD-ove.

"Brojni novinari drugih medija stajali su ispred redakcije Klixa dok su tri uposlenika portala bila zadražana unutra. Jedan od njih na prozor kancelarije je zalijepio papir s natpisom 'Novinarstvo nije zločin'. Prethodno su uposlenici portala odbili reći policiji odakle im snimak", navodi ugledni list i prenosi izjavu Darija Novalića iz Vijeća za štampu BiH, kao i Udruženja BH novinari koji su ovu akciju MUP-a KS i MUP-a RS nazvali "najbrutalnijim napadom na slobodu izražavanja i prava novinara u BiH", dodavši da je on izveden kako bi se prestrašili novinari ovog, ali i drugih medija.
Prijavi grešku


Komentari (141)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...