{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Husein ef. Kavazović: Ishitreno i jednostrano isticanje kandidata jedne političke opcije

F
20.5.2012. u 15:05
0
10
Husein ef. Kavazović: Ishitreno i jednostrano isticanje kandidata jedne političke opcije
0
Husein ef. Kavazović: Ishitreno i jednostrano isticanje kandidata jedne političke opcije
Povodom jednostranog licitiranja o imenu zajedničkog bošnjačkog kandidata na lokalnim izborima za načelnika općine Srebrenica, danas je reagirao muftija tuzlanski Husein ef. Kavazović, izražavajući neslaganje s "ishitrenim i jednostranim isticanjem kandidata jedne političke opcije".
- Uzimajući u obzir okolnosti koje vladaju u Srebrenici te činjenicu da bošnjačka populacija sa stalnim mjestom boravka predstavlja manjinu u ovom gradu, a posebno cijeneći važnost poduzetih napora da se broj Bošnjaka koji bi imali pravo glasa na predstojećim izborima poveća, iznenađen sam ishitrenim i jednostranim isticanjem kandidata jedne političke opcije kao zajedničkog bošnjačkog kandidata na lokalnim izborima za načelnika općine Srebrenica, navodi ef. Kavazović u saopćenju za javnost.

Mišljenja je da je u postojećim okolnostima nužan najširi konsenzus svih relevantnih bošnjačkih političkih i društvenih faktora.

U tom kontekstu, ef. Kavazović je ohrabren osobnim stavom Ćamila Durakovića koji je naglasio da je spreman prihvatiti odluku ili dogovor četiri stranke ma kakav on bio.

Istovremeno, apelira na političke lidere da dosadašnji stepen saglasnosti ne upropaštavaju jednostranim i ishitrenim potezima te da založe sve raspoložive resurse na državnom, entitetskom i kantonalnom nivou, kako kroz zakonodavna tako i kroz upravna tijela, da se dođe do najvažnijeg cilja - registracije ljudi koji bi mogli odlučiti o sudbini Srebrenice.

- Podrška političkih lidera i državnog aparata trebala bi biti samo djelotvoran servis da se taj cilj postigne. Isti bi trebali osluhnuti i glas nevladinog sektora koji izražava u velikoj mjeri i glas naroda, navodi se u saopćenju muftije tuzlanskog Huseina ef. Kavazovića, koje prenosi Služba za odnose s javnošću Islamske zajednice u BiH (IZBiH).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: