{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Humanitarna akcija Granične policije BiH

F
13.6.2014. u 15:30
118
6
Humanitarna akcija Granične policije BiH
118
U povodu Dana Granične policije BiH organizirana je humanitarna akcija Granične policije BiH za stanovništvo Bosanskog Šamca i sela Vidovica i Kopanica kod Orašja.


Volonteri Granične policije BiH su od 9. do 12. juna na osnovu donacija pripadnika Granične policije Bosne i Hercegovine i velike pomoći prijatelja projekta prikupili oko tri tone osnovnih životnih namirnica i osobno, od vrata do vrata uručili individualne pakete za oko 400 obitelji s područja Bosanskog Šamca, Vidovica i Kopanice. S obzirom na činjenicu da su policijski službenici volontirali nekoliko dana prije same akcije, njene finalne aktivnosti su realizirane ciljano i odabrane su obitelji kojima je otežano preuzeti neophodnu pomoć u središtima gdje se dijeli."Potreseni onim što smo vidjeli, ali i zadovoljni urađenim smo se jučer vratili u Sarajevo. Veliko hvala svim pripadnicima Granične policije BiH koji su učestvovali u akciji, brojnim volonterima, Argeti, Studen Agran Rafineriji šećera, marketinškoj agenciji MITA, FIS Vitezu i Tilea d.o.o. Kiseljak, koji su prepoznali, učestvovali i podržali akciju. Ovim putem želim apelirati na sve one koji su u mogućnosti da i dalje brinu o ljudima koji su ostali bez ičega jer im je pomoć neophodna i ovog trenutka. Vrlo je bitno otići na lice mjesta i porazgovarati s ljudima čiji se život preko noći promijenio. Odabrali smo one koji su blizu granice i naših jedinica, koji su u komšiluku naših službenika koji su također ostali bez ičega ali su se kao volonteri priključili akciji", istaknula je koordinatorica projekta Sanela Dujković, glasnogovornica Granične policije BiH.

Humanitarna akcija u povodu Dana Granične policije BiH jedna je u nizu akcija ove policijske agencije, s obzirom na činjenicu da su njeni pripadnici na osnovu izdvajanja dnevnice za pomoć poplavljenim područjima u svibnju 2014. godine u Proračun Bosne i Hercegovine uplatili 83.740 maraka. Najveću podršku akciji pružila je Argeta s gotovo pola tone pašteta, kao i Studen Agran rafinerija šećera sa tonom ove osnovne namirnice koje je jučer humanitarni konvoj Granične policije BiH podijelio u ulicama Bosanskog Šamca, Vidovica i Kopanice.U saradnji sa Crvenim križem Mostara krajem maja Terenski ured Jug Granične policije BiH organizirao je konvoj humanitarne pomoći za područje Doboja i Živinica. Pripadnici Jedinice granične policije Aerodrom Tuzla su 26. maja 2014. godine predali humanitarnu pomoć ugroženom stanovništvu sa područja Tuzlanskog kantona.

U suradnji s lokalnim štabovima civilne zaštite, Granična policija BiH je na raspolaganje stavila kormilare, službena vozila i plovila za pomoć stanovništvu na ugroženim područjima Bosne i Hercegovine i učestvovala u akcijama evakuacije stanovništva i dostave osnovnih životnih namirnica, a s obzirom na područje nadležnosti u ove aktivnosti su najviše bili uključeni pripadnici i tehničko-materijalna sredstva Terenskog ureda Sjeveroistok, saopćeno je iz Ureda za informiranje GP BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: