Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Volonteri koji nemaju informatickog znanja su takodje dobrodosli. Ukoliko je neko raspolozen da radi na prikupljanju i prijevozu moze nas kontaktirati na e-mail: [email protected] Takodje, potencijalni volonteri u nekim drugim gradovima u BiH nam se mogu javiti za saradnju. Trenutno imamo aktivne volontere u Sarajevu i Gorazdu.
oleg, DOBRO receno :)
Jedno je pricati i na sav glas vikati sta sve treba i kako nesto treba a sasvim drugo dici se i nesto sam odraditi. Mozemo mi prati svoju savjest sa misljenjem da su svi oko nas varalice i da samo zele nesto mukte i tako pravdati svoje ignorisanje poziva u pomoc. Svi smo mi jaki na rijecima... ali ljudi se vrjednuju po djelima, ne samo po rijecima. Valja se dici i pokucati na vrata onom kome nema i dati mu ono sto mu treba. Ako zelis pomoci covjeku jedan dan... daj mu ribu da ima sta jesti. Ako mu zelis pomoci na duze vrijeme... nauci ga da peca. Nego, jeste li Vi danas uradili nesto DOBRO !?
dragi dado, ja to ne radim - jer nesto sto je dio mene - ono sto sam po rođenju i ubjeđenju nije moj posao - jednostavno i prosto samo tek ljudski to sam ja, ali dugujem izvinjenje tebi i svima koji su na bilo kakav nacin inicirali i podrzali ovo i svako drugo dobro ma koliko bitna je dobra namjera. jer dobre namjere rađaju dobra djela. nemoj mi zamjerit jer mi smo ovdje prozivjeli pakao iliti dzehenem na zemlji od junastva, kulture i merhameta.
Nisam razumio sta je 5do5 htio da kaze. Da zeli sam da pomogne? Licno? Pa, radis li to? Ako DA onda super, za ljude koji tacno znaju kako mogu pomoci ova akcija i nije namijenjena. Namijenjena je onima koji nisu sami uvidjeli nacin kako ili jednostavno nemaju vremena da istrazuju i vide kome zaista treba pomoc. A o kakvom se organizatoru radi - dovoljno posjetiti stranicu www.dobro.ba
umjesto obratno - najbolja varijanta je neukoj djecici donirati stare razvaljene barake -a ostatak prodati po hU! cijenama. prihvatam pomoc ali samo DIREKTNO DJECI NA kucnu ADRESU i direktno NA RUKE sa potpisom staratelja ili roditelja koju je napravu dijete dobilo - i garanciju da cu dijete educirati sedmicno - pa mjesecno pa godisnje. ps. najveca zelja mi je obradovati dijete - ali to cu uraditi u solo aranzmanu - ili putem humanitarnog telefona.