BiH
0

Humanitarna akcija: Dobar.PC

Sarajevo-x.com
Udruženje altruista "DOBRO“ prvi put organizuje akciju pod nazivom "Dobar.PC“ koja ima za cilj da se pokuša doći do trenutka kada će svaki dom imati i jedan "dobar“ računar kao što nam je normalno da svaki dom danas ima svoj TV, DVD, telefon, mobitel i slično.

Udruženje želi pomoći djeci iz socijalno ugroženih porodica sa područja čitave Bosne i Hercegovine i ponuditi i njima mogućnost da se opismene u radu na svom ličnom računaru. Želimo im dati priliku da se međusobno druže, da nauče mnogo toga novog i da ih tako pokušamo odvojiti od ulice.

Pomoći možete skupljanjem s jedne strane nekorištenih računara i ispravnih računarskih komponenti, a s druge strane skupljanjem novca od kojeg će se eventualno moći kupiti neke nove komponente kojima bi dodatno pojačali te računare, zatim reparacijom i reinstalacijom računara, obilaženjem porodica i ličnim uručivanjem i instalacijom "Dobro.PC-a“ djeci.

Potencijalni volonteri se mogu uključiti u akciju, a postoji mogućnost da, ukoliko bude dovoljnog interesovanja, prisustvuju Dobar.PC radionicama i učestvuju u popravkama i reinstalacijama računara a iskusniji volonteri sa profesionalnim informatičkim iskustvom im mogu ponuditi mnoge odgovore u informatičkim sferama.

Recikliranje: Već i reparirani računari su sami po sebi reciklirani jer kao otpad neće završiti na smeću. Dijelovi skupljenih računara i računarskih komponenti koji se ne budu mogli adekvatno iskoristiti bit će reciklirani u maksimalnoj mogućoj mjeri čime ova akcija osim svog humanitarnog i edukativnog karaktera ima i zanimljiv ekološki faktor.

Svi zainteresovani mogu kontaktirati udruženje putem e-maila [email protected] ili na telefon 062 621 524.