Sjednica VM tek 18. aprila
0

Hubjer: Špirić nas provocira, ali ne idemo odavde

FENA
Bivši pripadnici Oružanih snaga BiH, koji 24. dan provode ispred zgrade institucija BiH u Sarajevu, očekivali su održavanje sjednice Vijeća ministara BiH na kojoj bi trebalo biti razmatrano i rješavanje njihovih problema.

Međutim, sjednica danas neće biti održana, a jedan od razloga je i to što radna grupa u kojoj su predstavnici entitetskih vlada i entitetskih mirovinskih fondova, a kojom koordinira ministar odbrane BiH, još nije završila svoj dio posla u vezi s prijedlogom izmjena i dopuna izvornog zakona o službi u Oružanim snagama BiH.

Jedan od predstavnika penzioniranih vojnika Senad Hubjer kazao je jutros Feni da su dobili informaciju da je sjednica Vijeća ministara odgođena za 18. april.

Ostat ćemo, dodao je, na ovom lokalitetu s tim da smo smanjili broj na 200 naših pripadnika.

"Od ministra sigurnosti BiH je traženo da napravi izvještaj i o pitanju nas ovdje, da se kao mi udaljimo odavde, jer nije bezbjedno održavati sjednice Vijeća ministara dok smo mi ovdje", kazao je Hubjer.

Po Hubjerovim riječima, to su opet provokacije koje dolaze od ministra Nikole Špirića.

"On je pokušao sve da nas isprovocira da bismo se razišli ili čak da bi došlo do sukoba između nas i službi bezbjednosti. U tome nije uspio pa sad pokušava na druge načine, posredstvom ministra sigurnosti, da bi nas udalji odavde", kaže Hubjer.

On ističe da će bivši pripadnici OSBiH biti istrajni i ostati dokraja.

"Čekamo tu sjednicu Vijeća ministara BiH, koja bi trebala da se održi 18. aprila. Izgleda da su mnogim ministrima bitnije njihove službene dnevnice, službena putovanja, nego državni budžet koji naša država nema već 16-17 mjeseci", kazao je Hubjer.