BiH
0

HSP BiH utemeljila podružnice u RS-u

FENA
Zvonko Jurišić
Zvonko Jurišić
Hrvatska stranka prava (HSP) BiH utemeljila je podružnice u Hrvatskoj Tišini i Tramošnici u Posavini, Republika Srpska.

Utemeljiteljskim sjednicama su nazočili predsjednik HSP-a BiH dr. Zvonko Jurišić i dopredsjednik HSP-a i predsjednik Federacije BiH Živko Budimir. Dr. Jurišić je u svom obraćanju nazočnima istaknuo povezanost Hrvatske stranke prava BiH i Posavine.

“Politika hrvatske stranke prava BiH je drugačija od politike koju vode neke druge stranke s hrvatskim predznakom. Dok se oni odriču Hrvata iz jednog dijela BiH da bi prikupili bodove kod Hrvata iz drugog dijela, mi se zalažemo, ustrajemo I borimo za to da hrvatski narod bude jednakopravan s drugim narodima na teritoriju cijele BiH. Posebna je stoga povezanost HSP-a i Posavine. Neki su je prodali ili od nje digli ruke, HSP nije i nikada neće” , kazao je dr. Jurišić.

Predsjednik FBiH Živko Budimir je istaknuo probleme oko povratka iseljenih i raseljenih u Posavinu. Kazao je kako je svakoj osobi koja želi povratak nužno omogućiti da konačno bude u svom domu, na svojoj zemlji.

“Održivi povratak i ravnopravnost naroda na cijelom teritoriju BiH trebaju biti programska načela svih stranaka u BiH i, svakako, prioritet u radu svih visokih državnih i entitetskih dužnosnika”, kazao je Budimir. Za predsjednika HSP BiH Tramošnica izabran je Marko Lovrić, a za dopredsjednike Juro Ivić i Mijo Mićić.

Za predsjednika HSP BiH Hrvatska Tišina izabran je Željko Stipić, dok su dopredsjednicima imenovani Anto Marić i Josip Jović.