Komentari (55)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
hoče li ko u skorije vrijeme podržati izgradnju fabrike?
Bas se Livnanjski Hrvati brukaju ovim cirskusom. Prvo su sruslili dzamiju u ratu i sada bi \"demokratksim\"\' odlukama zabranili obnovu. Oni bi htjeli i da diktiraju kakva ce dzamija biti. Kao sto se vidi na slici, to je jedan mali plac u gradu i dzamija ce biti relativno mala. Hrvati se trude dokazati da ce dzamija biti velika kao Begova dzamija u Sarajevu....smijesno
rjesenje je da se naprave dvije dzamije... vuk sit i ovce na broju hrvati imaju staru koju vole, a bosnjaci imaju novu kakvu i zele. sve drugo je... put u to da jedni drugima odredjujemo u kakvim ce se objektima moliti bogu ko ima argument protiv dvije... taj ima i argument protiv jedne, samo se sada cijenka.
Musliman sam , arhitekta po struci. Molim da se procita ovo pa da vidite kako se parama zakoni krše. Hrvate ne volim ali ovdje su u pravu. Znam da njima nije do zakona vec samo da dar-mar rade ali su upravu ovdje . http://www.fuzip.gov.ba/uploaded/giljotina/URB.EKO.INSP/ProUre/Zakoni/ZAKON~1E.PDF
Cuj pacijenata X i TAKO JE - majmuni pacijenti fasisti koliko crkava ima u Sarajevu. Sarajevo evropu moze nauciti o toleranciji a kamoli par provincijalaca iz jednonacionalne i jednovjerske sredine. Sarajevo je civilizacija za vas, nema postenijeg naroda u Evropi od Bosnjaka, ali to kako su vas nepismene babe i djedovi pa nepismeni roditelji naucili samo su vam isprali mozak. Da je vama tako lose bilo pod Osmanskom vlascu ne bi vas ni bilo sad ni jednog. Nego vas ima u milionskim razmjerima. A dokaz da Bosnjaci ni jednu pravoslavnu ni katolicku crkvu nisu srusili ni zapalili, dokaz je gdje je Islam sa tolerancijom za razliku od krscanstva. Oni koji su poveli 13 krstaskih ratova pa sve ijedan izgubili nemaju sta pricati o toleranciji. Genocid po latinskoj americi nad indijancima i ostalim domicilnim plemenima katolicke spanije, portugala i protestantske engleske dovoljan je primjer koljackih i genocidnih aspiracija vjere sa kojom Isus ama bas nemas veze
Religious tolerance and islam ? Impossible !! e zbog toga hrvati nece dzamiju tamo .. nazalost
sa mus.li,manima vazda probelmi, zdravo ..
@General LOOOOOL...jao dobar si...evo bas sam mislio na spavanje ali moram ti na ovo odgovorit...kao prvi nisam HDZ-ovac cak ih i prezirem...nadalje govoris o propadanju Hrvatske i sl...kakve to veze ima sa BiH i dzamijom u Livnu...kakva god da jest Hrvatska je 10 g. ispred nas u svemu...nije da samo mi radimo na gradjevini u RH, sta Bosnjaka nema? Kakve veze imaju albanija i kosovo i BiH i njihov natalitet na balkanu...joj kako si intelektualno inferioran...vidi se da si zadojen islamo-fasizmom i nekim velikobosnjackim idejama. Spominjes BiH i natalitet a izgubili smo milijun stanovnika od 91...jesi li ti pri sebi?Odkad su to vec spomenuti albanci protiv hrvata i njihovih interesa. Zapravo albanci mogu biti uzor vama bosnjacima za naciju kakva vi nikad necete biti...ima ih i katolika i pravoslavaca i muslimana ali svi disu albanski dok ste vi samo obicni islamski ummet tj. europski palestinci koji dobivaju pare za arapske dzamije i burke!
@Yep halo ba Leo Plockinicu zaradio su vecerasnji honorar u HDZ-u trolovanjem ovdje. Haj sad popij nesto za smirenje pa pravac krevet. Nema reformi, predsjednistvo se bira direktno. A sto se tice azilanata, pa vama je Franjo podijelio tzv putnovnice svima pa se u Saboru vijecaju treba li ponistiti tu odluku. HDz se u Hrvatskoj raspada, Miroslav Tudjman je bio nezavisni kandidat za predsjednika i osvojio nekih jedva 2 % glasova time je proces Detudjamnizacije Hrvatske zavrsen. Vi mozete otici u Dalmaciju i Istru po gradjevinama traziti posao tamo,Hrvatska je duzna 55 milijardi eura sto je 90 posto njenog BDP-a. To je novac koji se ne moze vratiti, jedino ce platiti otocima, a sve vece teznje Dalmacijom za separatizmom jer optuzuje Zagreb da joj uzima devize koja ona stvori od turizma da bi vas skutore i HVo finansirali itd. i sebi plate. Hrvatska je pred ekonomskim slomom kao i Grcka, Vrli jedan novi poredak na Balkanu a nove sile se naziru, Kosovo, Albanija i BiH zbog nataliteta.
@General dobro si me nasmijao. Ako prodju ove ustavne promjene sto su dogovorene i medjunarodna zajednica je upoznata s njima clanovi (SDP je jedan od predlagaca) buduci clanovi predsjednistva ce se birati u domu naroda. Samim time stranka koja bude imala najvise poslanika u domu naroda ce vjerojatno i imati clana predsjednistva. Kako je to u vecini slucajeva kod hrvata HDZ onda ce ga oni i izabrati. A o tvom nekakvom osvajanju 51% i drugih 49& nije potrebno ni lamentirati jer to vise govori o tvojoj inteligenciji i upucenosti. To koliko bosnjaka ima u BiH danas cemo vidjeti na popisu stanovnistav...zaboravljas silna iseljavanja i izbjeglice, trazenja azila, a da i ne govorim koliko se ljudi odrice bosnajstva u korist bosanstva iz raznoraznih razloga...mislim da ce bit jako zanimljiv popis stanovnistva!
e moji vijecnici , to vam nece proci.... radite nesto korisno, berite sljive, jabuke,,,okanite se dza.mije vise...
Ovaj fundament je ogledni primjer islamoklerofasisticke inteligencije i razboritosti. Nije problem da li ce biti dzamija ili ne nego je problem sto opcina livno zeli dzamiju u izvornom ili sto blize izvornom oblku navedene dzamije koja je spomenik pod zastitom ministarstva kulture BiH. Ako itko od vas zna da se neki spomenik pod zastitom kulturnih institucija u bilo kojoj zemlji ove planete obnavlja na nacin da ne slici izvornom izgledu i da mu se jos dodaju kiosci i ostala razna cudesa molim vas dajte primjer. Buduci da tako nesto se postoji ovdje je namjera jasna: nametanje arapskog i selefijskog svjetonazora, izgleda a samim time i politickog promisljanja o drustvu i ljudskim pravima bosanskim muslimanima od strane Islamske zajednice i njihovih pokrovitelja sto za posljedice ima klerikalizaciju i ummetizaciju BH muslimana. Buduci da to nije svojstveno BiH a ni pogodno za medjunacionalni dijalog zakljucak gdje ovo sve vodi daje se jednostavno naslutiti...i onda gradimo BiH!
Mogu oni zabranjivati koliko hoce. Ono sto je bolnije po njih - nikad HDZ-ovac do Sudnjeg dana nece sjediti u predsjednistvu sve dok Zeljko Komsic ili neki drugi Hrvat ispred SDP-a bude kandidiran za Predsjednistvo BiH. Svaki put kada SDP pobijedi, nece uci u koaliciju za HDZ-om vec sa drugim strankama i matematicki obezbijediti vlast na nivou Federacije. Prvi korak ka jedinstvenoj BiH je jedinstvena Federacija. Kada se ovlada 51% teritorijom, lakse ce ici i sa ostalih 49%. Umalo Ivanic nije pobijedio Radmanovica, ali sljedeci put ce to uspjeti pa ce Predsjednistvo BiH biti pod nasom kontrolom. Bosnjaci zapamtite to sto smo mi vodeci narod u BiH to nije nas grijeh niti nasa krivica, vec je to nasa prednost koju neznamo iskoristiti protiv drugih. Zivjela majorizacija, a zivjela i generalizacija (svi su isti) :)
E da niste imali olimpijade 84, i sada bi sarajevo bilo kao za vrijeme austro-ugarske... Nego sto se kulture tice, svaka cast staroj carsijskoj raji, jer ovo sada je fuuuuujjjjjjjjjjjjjjj! sada u SA sve smrdi po sandzaku i foci. buahahah
Vidi vidi sto vlasine sto smrde Isusom i krmetinom ovdje provociraju. Ako moze katolicka crkva na Dobrinji i katolicka crkva na ALipasinu i to 200 metara od dzamije kralja fahda sto ne moze i dzamija u Livnu, a sa te dzamije ce i ezan da se ori klerofasisti katolicki. Dosta je inkvizicije po Bosni. Vi dalje vjerujete da je zemlja ploca i da se ne okrece oko Sunca. Treba vam nova renesansa. Prvo krmetinu prestanite jesti i Isus je nije jeo. Pa prestanite nositi krst oko vrata i Isus ga nije nosio. Pa cemo pricati o civilizaciji i ljudskim vrijednostima. Sarajevo vas moze nauciti civilizaciji. Mi smo olimpijadu imali cobani sta ste vi???
dostaje krscanima zla sto obozavaju covjeka koji je vrsio nuzdu
Pozivam sve ljude dobre volje na otvorenje djamije Curcinice u 7 mjesecu 2012 godine.Uz to ce biti otvorenje..Medzlisa,Abdestane,Knjiznice,Mekteba i dva poslovna prostora..Bit ce to jedna od naljepsih djamija u Livanjskom kantonu..Napokon ce se i ezan cuti u centru grada