Rasprava oko budžeta
0

Hrvatski "blok 10" napustio sjednicu skupštine SBK

FENA
Na današnjoj sjednici Skupštine Srednjobosanskog kantona usvojen je Prijedlog zakona o preuzimanju Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH po hitnom postupku, kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o šumama, odnosno Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Šumsko-gospodarskog društva "Šume Središnje Bosne".

Na sjednici je usvojen i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o uspostavljanju Kolegija VI. saziva Skupštine SBK, te rezolucija o Srebrenici. Najviše je rasprave izazvalo izvješće o izvršenju kantonalnog budžeta za proteklu godinu, koje na kraju nije usvojeno.

Nakon izglasavanja dnevnog reda o kojem se nisu izjašnjavali zastupnici iz reda stranaka s hrvatskim predznakom okupljenih u "Blok 10", predsjednik Kluba Hrvata Josip Kvasina je pozvao zastupnike Kluba Hrvata u Skupštini SBK da napuste sjednicu što su članovi "Kluba 10" i učinili.

Kvasina je naglasio kako ponovno nije bilo političke volje da se uspostavi legalno i legitimno vodstvo Skupštine te da do očitovanja Ustavnog suda F BiH i OHR-a, Klub Hrvata smatra nelegalnim i nelegitimnim rukovodstvo Skupštine i izbor Vlade SBK-a.Kvasina je dodao da su i sve odluke koje ovakva vlada donosi u najmanju ruku upitne.