{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hrvatski "blok 10" napustio sjednicu skupštine SBK

F
1.7.2011. u 17:05
0
8
Hrvatski "blok 10" napustio sjednicu skupštine SBK
0
Hrvatski "blok 10" napustio sjednicu skupštine SBK
Na današnjoj sjednici Skupštine Srednjobosanskog kantona usvojen je Prijedlog zakona o preuzimanju Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH po hitnom postupku, kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o šumama, odnosno Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Šumsko-gospodarskog društva "Šume Središnje Bosne".
Na sjednici je usvojen i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o uspostavljanju Kolegija VI. saziva Skupštine SBK, te rezolucija o Srebrenici. Najviše je rasprave izazvalo izvješće o izvršenju kantonalnog budžeta za proteklu godinu, koje na kraju nije usvojeno.

Nakon izglasavanja dnevnog reda o kojem se nisu izjašnjavali zastupnici iz reda stranaka s hrvatskim predznakom okupljenih u "Blok 10", predsjednik Kluba Hrvata Josip Kvasina je pozvao zastupnike Kluba Hrvata u Skupštini SBK da napuste sjednicu što su članovi "Kluba 10" i učinili.

Kvasina je naglasio kako ponovno nije bilo političke volje da se uspostavi legalno i legitimno vodstvo Skupštine te da do očitovanja Ustavnog suda F BiH i OHR-a, Klub Hrvata smatra nelegalnim i nelegitimnim rukovodstvo Skupštine i izbor Vlade SBK-a.Kvasina je dodao da su i sve odluke koje ovakva vlada donosi u najmanju ruku upitne.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: