|

"Hrvatska želi Bosni i Hercegovini sve najbolje"

"Hrvatska želi Bosni i Hercegovini sve najbolje"
0
F
FENA
18.1.2011. u 13:20
19
komentara
0

dijeljenja
"Hrvatska želi Bosni i Hercegovini sve najbolje" Josipović: Put BiH ka EU i NATO-u
Hrvatska želi Bosni i Hercegovini sve najbolje, želi joj da svoju vlast organizira na demokratski i funkcionalan način te će, kao i dosad, podržavati put BiH u Europsku uniju i NATO, istaknuo je danas hrvatski predsjednik Ivo Josipović komentirajući kritike koje mu je nedavno uputio predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP) Zlatko Lagumdžija.
U zajedničkoj izjavi o stanju u BiH, koju su Josipović i premijerka Jadranka Kosor objavili prošle sedmice, "rekli smo kako je naša prva postavka neovisnost, suverenitet i jedinstvo BiH, a sve države, pa i susjedne, naravno da trebaju poštivati određene demokratske standarde", izjavio je Josipović novinarima tokom posjete farbici Končar.

Lagumdžija je u nedjelju kritizirao Josipovića ocjenjujući da hrvatski predsjednik "problematizira legitimitet SDP-a BiH" u vezi uspostave nove vlasti u toj zemlji na osnovu rezultata izbora iz oktobra 2010. godine.

Josipović pak ističe kako je on lično, kao i drugi hrvatski dužnosnici, održao sastanke sa svim mogućim opcijama u BiH, i to u pravilu na njihov zahtjev.

"Mislim da su svi oni prepoznali Hrvatsku kao prijatelja koji želi dobro BiH", kazao je Josipović.
Prijavi grešku


Komentari (19)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...