Komentari (198)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dnevna doza Peljeskog mosta haha
Eto ubiše se prekookeanski brodovi dolazeći u Neum i iz Neuma! Pa šta su to BiH vlasti uradile za zadnjih 10 godina na boljem kopnenom pristupu Neumu a o luci da i ne govorimo
Most se gradi, ha ha, a Bakir može da i dalje laprda i ostala stoka sitnog zuba zajed s njim.
Bosne ni pedlja🖕
Ovaj ce vam nadgledati izgradnju Peljeskog mosta ;) https://www.youtube.com/watch?v=4_F2h8F-kVE
Da je Hrvatska civilizovana kao zemlja EU, nikako ne bi radila takve nezakonske stvari i sebe dovodila u poziciju da se radi gradnje mosta spori pred medjunarodnim sudovima. Samo polazeci od toga da je primila notu od predsjednistva BiH 2007, da ne preduzima gradnju mosta bez utvrdjivanja morske granice. A postupati jednostrano bez saglasnosti druge strane, to je jedan necivilizacijski akt i nasilje.
Mene zanima po čemu su nezakonite? EU kaže da nisu nezakonite, čak i financira gradnju mosta. BiH ministar prava kaže da pravno nema nikakvih zapreka. Pa tužite onda ako je nešto nezakonito.
Ni moj komsija mene nije konsultovao za gradnju zida, ali njegova djeca nemaju pravo birati sta ja u svojoj kuci rucam!
Posljednji sluzbeni akt predsjednisva BiH, koji je jos na snazi i na koji Hrvatska nikada nije odgovorila, je dopis ili nota koji je potpisao Radmanovic 2007 da, bez sporazuma o granici na tom dijelu, Hrvatska ne preduzima nikakve radove na gradnji P. Mosta. I sta ima Borjana da u vezi mosta na svoju ruku da spekulise.
Ajd BiH ne obvezuje Hrvatsku. Po međunarodnom pravu jedino što HR mora poštovati je pravo neškodljivog prolaska kroz teritorijalno more Hrvatske. Ako most ima gabarite da me ometa promet prema Neumu nema pravnih zapreka za njegovu izgradnju. Najviši brod koji je uplovio u Neumski zaljev je bio visok 22m, a visina mosta 55m i samo je par m niži od onog na ulazu u Bospor. BiH je 2013 putem svog ministarstva informiranja obavijestila Hrvatsku da nema namjeru graditi luku Neum.
Dosadni ste pocnite vec jednom graditi!!!
Ako je gradnja P. mosta stvar spora izmedju BiH i Hrvatske, EU zastupnici ne smiju i nece doznaciti sredstva za gradnju bez ratificiranog sporazuma obije zemlje, jer bi u protivnom bi bili upleteni i snosili odredjene posljedice. A to sta Borjana i Butkovic izjavljuju ili bilo koji drugi, to sve nije relevantno, a za sad ni vjerodostojno.
P.most nije stvar spora između BiH i Hrvatske, jer Hrvatska gradi most na svojoj teritoriji, tako da je svaka daljnja diskusija izlišna i EU je već izglasala novac za ovu namjenu. Ende.
@Oskarovac Ako je ende, vidjet ce se kad bude ende.
Pravi se problem tamo gdje pravi razlozi ne postoje, ili su već davno izgubili smisao. Žele li ovi debili iz takozvane rs i pojedini muslimanski funkcioneri zbilja zakuruziti s Hrvatskom, a preko nje i sa EU? Bosna i Hercegovina treba se okrenuti sebi, sačuvati ono što je ostalo, i zaratiti sa svojim tumorima, to jest sa besmislenim entitetima, distriktom i domaćim avetima iz prošlosti, to jest sa četnicima, ustašama i isilovcima.
Bas su dosadni. Hrvatska je "zapocinjala" gradnju tog mosta i za vrijeme Sanadera. I dokle su stigli!!??
hvala vam,jucer nista o mostu ali zato danas hehe
hrvatska nece da rjesi sa bosnom granicna pitanja sve dok nebude doslo vrjeme da se bosna prikljuci evropskoj uniji sto znaci il po njihovom il veto sto znaci otimanje pomjeranje granice kako oni hoce na racun bosne
apollo13-al' u curku
Cuj "prkose BiH", nije nego vas ne je bu ni 0,5%