Može sve
2.4k

Hrvat Razim Halkić izabran u Medžlis Islamske zajednice Cazin

Klix.ba
Ramiz Halkić
Ramiz Halkić
Zastupnik u Skupštini Unsko-sanskog kantona Razim Halkić u subotu je izabran za člana Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice u Cazinu.

U ovoj informaciji ne bi bilo ništa posebno zanimljivo da se ne radi o novopečenom hrvatskom zastupniku u Skupštini USK, koji je protekle sedmice vodio "bitku" za izbor predsjedavajućeg Skupštine, odnosno za funkciju koja pripada Hrvatima.

Prema dokumentu koji je u posjedu našeg portala, Halkić je bio među ukupno 28 kandidata te je u konačnici izabran u IO Medžlisa IZ Cazin.

Podsjetimo, protekle sedmice za novog predsjedavajućeg Skupštine USK, u ime Kluba Bošnjaka, izabran je Agan Bunić (SBB), a za njegovog zamjenika Razim Halkić (SDP) kao predstavnik Kluba Hrvata.

Zastupnik Laburističke stranke Anel Šahinović i Razim Halkić iz SDP-a, koji su se izjasnili kao Hrvati, nisu postigli međusobnu saglasnost o tome ko će biti predsjednik Kluba Hrvata, a potom i zamjenik predsjedavajućeg Skupštine. Halkić je donedavno bio vijećnik u Gradskom vijeću Cazin i, kako saznajemo, i tada se izjašnjavao kao Hrvat.