Komentari (68)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
zasto samo ucenici KS imaju eksternu i sta to znaci za ucenike koji dolaze iz drugih kantona da ovdje upisu srednju. polazu naknadno eksternu?
Mozda sto to drugi kantoni kisu uveli, to je pitanje za ministarstva drugih kantona…
@song zasto samo ucenici KS imaju eksternu i sta to znaci za ucenike koji dolaze iz drugih kantona da ovdje upisu srednju. polazu naknadno eksternu? ---- Ja koliko znam imaju i Tuzlaci eksternu maturu a ti ako si protiv eksterne mature zbog slabog znanja koje si postigao za 4 god. srednjoskolskog obrazovanja nije ti kriva ova zena, muslimanka koja nosi maramu zbog toga.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
9 razreda i eksterna matura su najgluplje ideje ikad. nit kome koriste nit ista. niko ne gelda nista do fakulteta a i na fakultetu ko zavrsi posteno dzaba mu ako nema neke veze.
Koliko je ova bula mocna, sve negativne komentare na klixu izbrise. Mora da stranka masno placa cenzuru komentatora.
Aha a PISA zadnji.Lazljivoca a pokrivena Hota Muminovic.Odron iz NIP
PISA test je pokazao gdje se nalazi BH obrazovni sistem. Na 62. mjestu od 72. testirane zemlje. Ovakvim ministrima je mjesto u vjerskim ustanovama, a ne u obrazovnim!
Kada ćete vratiti djecu u škole u KS? Zašto ne govorite istinu, zašto žmirite na činjenicu da učenici nisu u školskim klupama? Da li Vam je stalo ministrice do naše djece? Šta ste uradili po tom pitanju? Koji raskošni talenti, svijet cijeli popušta mjere, a naša djeca nisu u školi? Šta će naučiti na pasivnoj online nastavi. Ova školska hodina je skraćena za preko 2 mjeseca. Uskraćujete djeci pravo na školovanje!!!!
Eksterna matura je najbolji pokazatelj da nastavnici nista ne rade. U skolama ucenici godinama pokazuju lose rezultate, i osim sto djeca zbog eksterne mature imaju problem na upisu u srednju skolu, nastavnici ne snose nikakvu odgovornost. Svim nastavnicima za cije ucenike se utvrdi da nemaju minimum znanja podijeliti otkaze odmah po objavljivanju rezultata mature.
Trebaju nastavnici i uciti za djecu. Sa roditeljima koji ohrabruju nerad svoje djece i krive nastavnike za to nije ni cudo sto imamo sve gluplje generacije.
Raskosno moje,djeca ne znaju padeze, racunanje.
Ti si tlacitelj nase djece prvo maskama pa sve ostalo. Ostaces upamcena.
Dajte molim Vas u OS Čengić Vila 1 vratite djecu u klupe, djeca nastavom online ne dobijaju adekvatno rješenje znanje. Pola nastavnika uopće ne poziva djecu.
Zašto kasnite sa ukidanjem maski i ostalih mjera u KS? Pa svugdje sve ukinuto a pojedini idioti i dalje maltretiraju djecu zbog maski, distanci i dr. Prvo vratite djeci djetinjstvo i normalnu školu, pa sve ostalo. Vi ste kradljivci dječje radosti i normalnog života.
@rahmetli1Tito nisam dijete i nemam djecu. pitam zato jer mi rodica hoce poslati dijete u srednju ovdje. a ostali dio tvoje konstatacije je nepotreban i zloban.
Ministrice, skratili ste ucenicima osnovnih skola ovu skolsku godinu za preko dva mjeseca. Sve se vraca u normalu, puni kafići, restorani, a djecu ne vraćate u školske klupe. Znate da jos uvijek traje online nastava? I sta cete uraditi po tom pitanju?
Hove nastavnici da jos malo izcickaju mogucnosti guzicarenja po kuci. Nece onaj online rahatluk vise nazad.
KS se jedini pravi pametan i ugrožava sve učenike iz drugih kantona, a i svoje učenike bezze maltretira. Plus trošak i opet bavljenje papirologijom koja je suštinski bezvrijedna.
Jel te strah od boga sta radis od djece.sram te bilo ministrice
Najgluplja stvar ikad uvedena u obrazovanju je ,eksterna matura' Zašto onda ocjene tolike godine?
pa ako su ocjene bile tako dobre svih tih godina, čemu razlog za brigu