Komentari (124)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
na jednu km hljeba se placa 17% pdv-a a ovi hoce da budu povlasteni na 100 km. pamentnom dosta!!
@debuger po logici tebe, drzavom cirkulise jedan te isti novac i znaci svi mi bi trebali da kupujemo-prodajemo bez poreza? napisi sta pametno da imam na sta odgovoriti.
@CarsijaRajvosa ma pusti njega, ako uzmemo u obzir na hljeb, pekar placa pdv na brasno, na utrosenu ele.energiju, na utrosenu vodu, onda po njegovoj logici krajni potrosac ne bi trebao da placa pdv na gotov proizvod.
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Ja stvarno ovo ne kontam. Dođe nana da prodaje priglavke i po neku mrkvu na pijacu Merkur na Otoci da preživi pa je policija ganja kao nelegalno, nema poreza, bez stola nemože prodavati itd itd ok sve . A onda se rasprava vodi dali kladionice trebaju plaćati porez? Smješno da smješnije ne može biti. Činjenica je da je to glavni sponzor HDZ, tu je kvaka
Nema kladionica nema ko financirati kampanju :P
@Amin To i ja kažem, tu leži zec, e sada ćemo vidjeti dosljednost ovih ostalih u parlamentu ka "reformskom putu" i šta će biti.
Pozivam nacelinke i skupstine svih opstina da donesu pravilnik po kojem se ne mogu otvarati objekti za igre na srecu u blizini obrazovnih institucija, vjerskih objekata u radijusu od 400 metara. Takodje, treba uvesti pravilo da minimalni razmak izmedju dvije kladionice mora biti 400 metara.
E moj drug,znas li ti gdje zivis?To jeste nadleznost lokalne samouprave,ali mislis li da ce Efendic,Koldzo,Memic...itd to uraditi?Varas se drug,fukara je to koja se prodala skutorima
nesto se ne sjecam da kad kupujem listic od Lutrije BIH za loto ikad dobijem fiskalni racun. ko tu placa porez ?
a sto se to zove "porez na budale" ako ga niko ne placa?
Uvode akcizu na porez na dodatnu virijednost tzv. APDV i to u naprijed 2 godine svi gradjani BH ce trebati platiti po 150KM :) :) a niko to ne gleda na taj nacin..da ce se od tog novca zaposliti jos 6 ljudi sa biroa :) :) i time smanjiti nezaposlenost za 0,0000056 %
Nebi me cudilo da stave pod obavezu svim gradjanima da se moraju kladiti barem 1 mjesecno, kako bi porez obuhvatao i dobitke do 100KM. eto vam prijedlog kompromisa sda-hdz... ...koliko njih partijasa pjeva onu Dodinu pjesmu "jaci smo od sudbine..."al na razlicitim poljima.
Zbog neslaganja? Ovdje je dogovor u pitanju,odgovara njima to, da se kao ne slože.
Pa svaka drzava u Evropi dere dok ima budala.Paypal je tata za stvari gdje ne zeliš da drzava zabada svoj nos.Registrujte Paypal i kupujte , prodajite , kockajte , podmicujte i NIKO ne vidi šta radite.A kad probaju nešto protiv Paypala , Amerikanac im pokaze ko je tata :-)
@debuger Mozeš itekako.
@debuger Prijatelju kockam samo kad imam viška para i nemam za cilj reklamirati nikoga ali Paypal ne pita odakle si :-) ili ga imaš ili ga nemaš a tacno je da neke kladionice ne primaju Paypal ali ja sam clan kod dvije koje primaju i tako , pozdrav. I lagano.
HDZ gospodari kladionicama i direktno profitira izbjegavanjem oporezivanja istih. Po svaku cijenu oporezovati sve igre na srecu, pa makar i na marku.
Kladjenje je haram kako god a vi im punite dzepove a sebe vodite u propast.
@debuger Zasto mislis da ja ne koristim svoj mozak i ne slusam efendije, a znam o cemu pricam jer sam dozivio da mi je prijatelj izgubio sve zivo na kladionici..... Zato sto zelim sacuvati omladinu i raju od davanja para u bezveze stvari. Rijetki su oni koji imaju koristi od kladare ne koristim svoj mozak. Debuguj sebe prvo pa onda govori okolo drugima kako ne koriste mozak.
Za koga klix navija? Zasto izokrecete naslov klixovci? Jeste li i vi placeni od kladionicarske mafije da izopacite naslove? SDA se bori da se zakon uvede, a vi ono kao nema zakona jer se SDA nemoze dogovorit sa HDZ-om... Kakvo crno dogovaranje... Trebalo je davno oporezovati igre na srecu.
Hajmo svi prestat plaćat porez. Ako neće HDZ a ime čimbenika na svakom koraku, od čega se i ko iste plaća !!! I još tvrdi da je Hrvatima situacijsa katastrofalna ??? Ima iko na svijetu da ga SVUGDJE ima osim u porezima i da to naziva još katastrofom ??? KOJU mu je omogućila SDA i koji je objektivno samo za Bošnjake Katastrofa a za sve ostale majka !!!
Kraljica Marija Antoaneta: Ako nemate za hljeba jedite kolače, ali narode moj porez ćete mi plaćati !! Znate ovu izjavu francuske kraljice i francusku revoluciju nakon toga. A gdje je ona završila ?? Pa pod giljotinom, po kratkom psotupku, jer nije bilo ljudskih prava i tih sranja pa da bude oslođena nakon 20-30 godina suđenja.
To samo govori koliko smo jadni i kao drzava u kao ljudi.
Drzava znaci samo na profit kladionice ima pravo poreza a ne ovako sto sad rade 5% plus 10% od igraca uzimaju. Sad stvarno treba debil biti pa igrati i placati im 15% jer evo citam najbolji kladionicari u Las Vegasu su u profitu oko 10%, znaci i oni bi bankrotirali kad bi ovdje igrali a kamoli mi obicni igraci. U Hrvatskoj uzimaju 5% ali skoro svaka kladionica ti da 5% bonusa tako da nema poreza ni tamo iako su i oni isti lopovi ko nasa drzava pa hoce da igrace zakinu gdje stignu.
Samo SDA i Naša stranka se bore protiv kladionicarske mafije
Svi su ti drug iz SDA krizeve istetovirali na seljackim prsima da bi dobili domovnicu,oni su ti "jedini" krivci za unistavanje mladosti i rasturanje brakova kladionicama ovom napacenom narodu